Otteluennakko: Yllätysvalmis Tiikerit vieraaksi Lahteen

Olemme tietoisia Päijät-Hämeen viime päivinä huonontuneesta tilanteesta ja teemme entistä enemmän töitä, jotta otteluun tuleminen on turvallista. Tulethan ajoissa paikalle ja muistat turvaetäisyydet, käsihygienian ja kasvomaskin. Jos sinulla on flunssaoireita jääthän kotiin seuraamaan ottelua Ruudusta!

LASBin viikon ainoassa ottelussa oransseja haastamaan saapuu Tikkurilan Tiikerit. Kotijoukkue lähtee otteluun sarjan kolmospaikalta, vieraat taas kolmanneksi viimeiseltä. Vaikka Tiikereiden tulokset ovat pääosin olleet heikkoja, on joukkue silti yllätysvalmis. Onnistuivathan he yllättämään Indiansin Espoossa viikko sitten perjantaina ja haastamaan OLS:aa Oulussa. LASB on kokenut Tiikereiden yllätysvalmiuden aiemminkin.

– Sen verran paha maku jäi viime kauden kotipelistä Tiikereitä vastaan, taidettiin siinä ottaa 3-8 takkiin. Pitää sitä lähteä ainakin parantamaan, Patrik Laitinen muistelee.

Joukkueiden tähänastisista runkosarjakohtaamisista jokainen on päättynyt vierasvoittoon, kenties tällä kertaa nähdään ensimmäinen muutos tähän trendiin?

Vastustaja tutuksi

Tiikereillä on menossa toinen kausi liigatasolla, eivätkä pelit aivan ruusuisesti ole menneet. Kymmenen pelin jälkeen kasassa on kaksi voittoa ja kahdeksan tappiota ja nämä tulokset oikeuttavat 12. sijaan.

Joukkueen parhaimpina tehomiehinä ovat häärineet ykkösketjun Joakim Lund (9+3=12) ja Miika Iskanius (4+7=11) sekä kakkosketjun Toni Rintala (8+3=11).

– Viime kauteen nähden heillä on parempi joukkue, mutta ei ole ihan niin hyvin mennyt kuin silloin. Tuttuja kavereita ja kovia pelimiehiä, hyvä nippu kasassa. Laadukas joukkue, tulee varmasti tasaista vääntöä, kuten yleensäkin heitä vastaan.

Joukkueet kohtasivat jo kertaalleen alkukaudesta, kun syyskuun lopulla LASB haki pisteet Tikkurilasta. Tuolloin Tiikerit virittelivät kovaa kiriä, kun LASB johti parhaimmillaan neljälläkin maalilla, mutta lahtelaiset kestivät ja veivät voiton maalein 7-5.

– Kauden eka matsi oli aika vauhdikas, sai vääntää huolella. Vähän sellainen maali-iloittelu se oli. Lähdetään siitä, ettei omissa kolisisi ihan yhtä paljoa tällä kertaa, Laitinen sanoo.

LASBin lähtökohdat

Yli viikko on taas kulunut edellisestä pelistä, jossa Jymy kaatui värikkäiden vaiheiden jälkeen 9-7 -lukemin. Viikko on käytetty kovaan treeniin ja sunnuntaihin valmistautumiseen.

– Tämä viikko on aloitettu kovaa treenaamaan jo alkuviikosta, paljon kovempi kuin viime viikko harjoittelun osalta. Ettei tule vastaavaa peliä kuin Jymyä vastaan. Kovaa on treenattu, jotta oltaisiin sunnuntaina iskussa.

Kokoonpanoon saadaan hieman vaihtuvuutta tavallisesta, kun muun muassa Henri Silfsten palaa kokoonpanoon ja Emil Karkulowski pukee ensimmäiseen edustuksen peliinsä tällä kaudella.

Liput otteluun myy ennakkoon tiketti.fi, saatavilla myös lippuluukulta tuntia ennen ottelua. Ottelu on nähtävissä myös Ruutu+ -palvelusta.

Kiinnitäthän erityistä huomiota käsihygieniaan, turvaväleihin ja tulet ainoastaan kasvomaski päässä. Turvaohjeet kootusti tässä: https://www.lasb.fi/2020/10/04/lasbin-kotiotteluiden-turvallisuusohjeet/