Otteluraportti: Tassut Tiikerin meinasivat raapaista, mutta LASB väisti ja otti pisteet

Marraskuun pelit huipennettiin kolmanteen peräkkäiseen voittoon, kun LASB hoiteli pitkään tasaisena pysyneen ottelun nimiinsä. Kahden erän jälkeen oltiin 3-0 -johdossa, mutta Tiikerit tulivat vielä päätöserässä maalin päähän. Loppuminuuttien kolmen maalin tehohetki kuitenkin käänsi pelin LASBille ja lopputulos merkittiin kotijoukkueen hyväksi maalein 6-2.

– Nousujohteinen esitys, parempi jengi oltiin ja ansaittiin voitto. Meillä on hyvä rutiini ja usko voittamiseen on niin kova, että maalin pelitkin pystytään voittamaan, siitä pelaajille kiitosta, pääkäskijä Kalle Tyrkäs kertoo.

– Ei ehkä mikään yleisöystävällisin peli, eikä niin vauhdikaskaan. Rutiinivoitoksi voisi sanoa, kun vähän heikommallakin pelillä hoidettiin pisteet kotiin, Patrik Laitinen puolestaan tiivistää.

Avauserä taisteltiin tasaisena, mutta maalittomana. Kotijoukkue oli hienoisesti niskan päällä ja paikkoja olisi ollut avata maalihanat jo ensimmäisen erän puolelle. Niin ei kuitenkaan käynyt, eikä vierasjoukkuekaan onnistunut omista paikoistaan naulaamaan.

Toisessa erässä alkoi vihdoin tapahtua, kun Perttu Koljonen sivalsi ottelun ensimmäisen osuman tarkalla kudilla Nemo Sipilän vartioiman maalin etukulmasta hieman reilu neljän minuutin pelin jälkeen. Seuraavaa maalia saatiin odottaa kymmenisen minuuttia, tuolloinkin asialla oli sama mies Tupla-paita päällä. Patrik Laitisen maalin ohi mennyt kuti pomppi takatolpalle ja Koljonen oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan lyömässä illan toista maaliaan. Vielä minuutti tästä Joonatan Surakan laukaus viivasta pomppi Tiikereiden pelaajien mailoista verkon perukoille ja erätaukolukemiksi saatiin 3-0.

Kolmen maalin johto saattoi jo tuntua melko turvalliselta, mutta sitä se ei ollut. Tiikerit raapivat itsensä maalin päähän ennen päätöserän puoliväliä Juuso Salon ja Robert Tarkkasen maaleilla.

– Viime matsien teema on vähän ollut, että menee tiukaksi loppua kohden. Sieltä tuli pari nukahdusta, mitä ei saisi tulla. Niin pitkällä karkumatkalla ei oltu, että selkiä olisi voinut suoristaa, Laitinen sanoo.

– Jokainen joukkue luo pallopeleissä muutamia maalipaikkoja ja Tiikerit sai siihen paikkaan pari maalia tehtyä. Me kun omistamme ei oltu tehtyaiemmin, niin maalin peliksi meni, harmittelee myös Tyrkäs.

Erän toinen puolikas taisteltiin tasaväkisesti ja jännitettiin, kuka seuraavan maalin tekee. Vastaus siihen saatiin alle kaksi minuuttia ennen loppua, kun Koljonen viimeisteli hattutemppunsa Tuure Ailion syötöstä. Koljosella oli helppo työ lyödä pallo maaliin, sillä mies oli täysin vapaana maalin takakulmalla. Tätä maalia ei keritty kauaa pureskella, kun Tino Nivala vippasi pelivälineen tyhjään verkkoon seitsemän sekuntia edellisestä. Kenties ottelun sykähdyttävin suoritus seurasi vielä perässä, kun jälleen seitsemän sekunnin jälkeen Laitinen nousi puolustusalueelta pallon kanssa ja laukoi vastustamattoman kudin ohi Sipilän. Laitisen maaliputki venyi näin jo kolmeen otteluun, samoin LASBin voittoputki.

– Lopussa tuntui, että oli vielä jalkaa vähän jäljellä. Pari ekaa erää oli menty pienemmällä vauhdilla, päätin kokeilla, että mihin asti ne jalat vie. Ne vei sitten vastustajan puoliskolle saakka ja pääsin byyrin siinä iskemään, Laitinen hymyilee pelin jälkeen.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Tiikereistä maalin iskenyt Robert Tarkkanen ja LASBista hattutempullaan jälleen sykähdyttänyt Perttu Koljonen.

Kuva: Petteri Laine.