Otteluennakko: Erikoisen vuoden viimeinen peli tyhjällä areenalla

Pitkä pelitauko on tullut päätökseensä, kun lauantaina Lahti Energia -areenalle vieraaksi saapuu SPV Seinäjoelta. LASB pelasi viimeksi sunnuntaina 29.11. kotihallissa Tiikereitä vastaan. Joulukuun alussa joukkueessa todettiin koronatartunta ja käsky kävi karanteeniin.

– Tosi innoissaan odotetaan peliä, kolmessa viikossa on kertynyt paljon nälkää. Todella kiva päästä pelaamaan, Miska Mäkinen tiivistää.

Vaikka tauko peleistä oli valitettava, tarjosi karanteeni kuitenkin hyvän levähdystauon arjesta monille pelaajille.

– Aika pitkälti pleikkaria pelatessa aika itsellä meni. Oli aikaa lepäillä, monella on ollut pitkä syksy töissä niin nyt sai pienen loman tähän paikkaan. Pääsi olemaan perheiden kanssa ja rauhoittumaan.

Myös vammoja oli aikaa kuntouttaa, kun muun muassa Mäkinen loukkasi jalkaansa Tiikereitä vastaan pelatussa ottelussa. Pitkä tauko tuli hyvään paikkaan.

– Jos jotain positiivista karanteenista hakee, niin sain lepuuttaa jalkaa rauhassa kun ei tarvinut rehkiä. Hyvältä on tuntunut treeneissä tällä viikolla, pitäisi olla kaikki kunnossa, Mäkinen kertoo.

Vastustaja tutuksi

Takavuosien kestomenestyjä SPV on kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa, eli joukkue löytyy sarjataulukon kahdeksannelta sijalta. 13 otteluun on kasassa 18 pistettä. Joukkue ei ole pystynyt voittamaan yhtäkään sarjataulukossa sen yläpuolella olevaa joukkuetta, vaan kaikki kuusi voittoa ovat tulleet alempana olevilta joukkueilta.

Seinäjokisten parhaina pistemiehinä ovat tähän mennessä kunnostautuneet Joni-Arttu Sieppi (13+5=18), Juuso Keskinen (8+9=17) sekä Sami Koski (3+14=17). Kaikista kolmesta kentästä löyty näin ollen tehomiehiä. Maalilla Anton Kronqvist on kantanut suurta vastuuta, kun tilillä on joukkueen kaikki 13 ottelua, 78,68% torjuntavarmuudella.

– Saa nähdä millainen joukkue tulee vastaan. Yleensä se on ollut todella kovaa painetta antava porukka, mutta nyt viime aikoina heidän pelitapansa karvauksessa on vaihdellut aika paljon. Välillä ovat tulleet ylhäältä ja välillä ottaneet vähän matalammalta. Innolla odotetaan kumpi SPV sieltä tulee, neljän karvi meidän päätylankkuun asti vai bussi puoleenkenttään, Mäkinen pohtii.

Peliveljien pelitapaa on katseltu videolta tällä viikolla ja valmennus on kehitellyt lääkkeet kumpaankin lähestymistapaan.

– Uskotaan, että SPV lähtee matalammalla karvilla, meidän pitäisi sitten pystyä luomaan hitaalla hyökkäyksellä paikkoja. Jatkopaine heiltä tulee aina kovaa jos he hyökkäyksessä menettävät pallon, niin rauhassa ei saada olla. Pitää olla valmius kääntää niissä tilanteissa, Mäkinen analysoi.

SPV kohdattiin kauden avausottelussa Seinäjoella ja tuolloin LASB suoritti vierasryöstön maalein 5-6. LASB johti ottelua kahden erän jälkeen jo viidellä maalilla, mutta seinäjokiset tulivat kolmannessa erässä aina maalin päähän, mutta lahtelaisten onneksi kiri ei riittänyt. Miten varmistetaan, että vastavuoroista ryöstöä ei nähdä Lahdessa?

– Kliseisesti omien juttujen kautta. Tiivis puolustuspeli on se meidän vahvuus, pidetään oman pään maalit mahdollisimman pienessä. Yritetään luoda sen verran maalipaikkoja, että saadaan tehtyä riittävän monta maalia voittamiseen, Mäkinen summaa.

LASBin lähtökohdat

Joukkue on kasassa karanteenien jälkeen ja kuluva viikko on harjoiteltu kovaa. Lajitreeniä on vedetty paljon, jotta lauantaina ollaan valmiita pelaamaan.

– Neljä lajitreeniä tulee tähän viikkoon ennen peliä, se on varmasti riittävä määrä. Nälkää on ollut tekemisessä treeneissä ja kovaa on menty, vauhtia on ainakin riittänyt. Torstaina näytti ainakin tekeminen jo todella hyvältä, paljoa muilla ei pallo pomppinut kuin mulla itselläni.

Oman erikoisuutensa otteluun tuo Päijät-Hämeen tiukentunut koronatilanne, kun yleisötapahtumia ei voida järjestää. Näin ollen ottelu pelataan ilman yleisöä.

– On se vähän erilaista pelata tyhjälle katsomolle. Meillä on niin hyvä faniryhmä ollut tällä kaudella, niin on se erilaista pelata ilman sitä. Ei sitä pelin aikana oikein ajattele, saman verran pisteitä jaetaan, oli yleisöä tai ei. Samalla tavalla pitää keskittyä peliin, ei siinä yleisöä niin ehdi miettiä, Mäkinen päättää.

 

Ottelu on katsottavissa tuttuun tapaan Ruutu+:n kautta, halutessasi voit ostaa kannatuslipun tukeaksesi meitä. Lippu ei oikeuta sisäänpääsyyn otteluun, mutta voit voittaa viime kauden aidon pelipaidan!

Lisätietoja täältä: https://www.lasb.fi/2020/12/16/kannatusliput-spv-otteluun-myynnissa-nyt-lipun-ostaneiden-kesken-arvotaan-pelattu-pelipaita/