Otteluennakko: Vuosi käyntiin näätäjahdilla

Kinkut on syöty ja raketit ammuttu, joten on aika palata jälleen pelikentille! Oranssien vuoden ensimmäinen ottelu pelataan Tampereella sarjan toista sijaa miehittävän Nokian KrP:n vieraana. Joulupaussilta on palannut harjoitusten pariin energinen joukkue.

– Oikein hyvällä ilmeellä on porukka treeneissä ollut, kaikki on intopiukeana kun taas päästään pelaamaan, keskushyökkääjä Jesse Arola kertoo.

Näädät on kertaalleen tällä kaudella jo kohdattu, kun joukkue kävi vierailulla Lahdessa kauden ensimmäisessä kotipelissä. Tuolloin LASB oli parempi maalein 7-4. Vieraskentällä KrP ei ole kertaakaan LASBille taipunut, mutta jokainen putkihan katkeaa aikanaan.

– Kotiottelussa pelattiin sellaista peliä, mitä meidän tälläkin kertaa pitää pelata. Pidettiin palloa paljon ja KrP oli aika aseeton.

Vastustaja tutuksi

LASBin tavoin nokialaiset ovat pelanneet pirteän kauden ja joukkue onkin sarjakakkosena. Pisteitä joukkue on kerännyt 38, joka on vain kolme enemmän kuin neljättä sijaa pitävällä LASBilla. Voitolla oranssipaidat nousisivat siis tasapisteisiin nokialaisten kanssa.

– Taitava joukkue tulee vastaan, antavat kaikkensa kentällä. Pitää olla valmis kamppailemaan heitä vastaan. Kova taisteluilme pitää saada päälle ja olla valmis ottamaan mustelmia joukkueen puolesta. Pelataan sitä kuuluisaa omaa peliä, ei lähdetä vain odottelemaan, että kaveri iskee, Arola tuumaa.

12 voittoa keränneet nokialaiset ovat hävinneet varsinaisella peliajalla vain kahdesti ja näistä toinen oli juuri LASBin vieraana. Saavutus on sekin, että kyseessä on ainoa joukkue, joka on pystynyt nipistämään pisteen sarjakärki Classicilta.

KrP on tehnyt sarjan toiseksi eniten maaleja heti Classicin jälkeen, eikä vähiten ykkösketjunsa ansiosta. Ketjun jokainen jäsen löytyy F-liigan pistepörssin kärkikymmeniköstä. Joona Rantala, Henri Johansson sekä Nico Jonaeson kannattaa pitää kurissa, jos Nokialta pisteitä mielii naarata. Myös maalivahtipeli on ollut kunnossa, kun veräjänvartija Miro Tuomala on kuulunut sarjan kärkipään maalivahteihin.

– Ei niiden ykkösmiehet sen kummempaa erityiskohtelua meiltä saa, ihan omaa peliä me lähdetään pelaamaan ja hallitsemaan pelin virtausta.

LASBin lähtökohdat

Pelitahti on ollut melko maltillinen, kun joulukuun aikana LASB pelasi vain yhden kamppailun. Tuon mittelön SPV:tä vastaan joukkue hoiteli viime hetken maalilla numeroin 5-4. Edellisestä vieraspelistä onkin vierähtänyt vielä pidempi tovi, sillä Oulun ryöstöretki 15. marraskuuta on edellinen kerta, kun vieraskaukalossa on pelattu.

– Kivempi se on pelata joka viikonloppu, kuin odotella pari viikkoa pelien välillä. Vähän se pelien vähyys viime ottelun alussa näkyi, mutta nopeasti siihen rytmiin takaisin kiinni pääsee.

Pientä muutosta kokoonpanoon tulee juuri Arolan ketjuun, kun luottolaituri Henri Stenberg siirtyy varusmiespalvelukseen. Arolan laidoilla nähdään kaksi rightin pelaajaa, kun JP Auroila ja Tiitus Salokangas hyppäävät laidoille.

– On se kivaa ja vähän erilaista pelata siinä, kun tulee kaksi rightin jätkää ympärille. Palloa todennäköisesti tulee hyville tonteille, pitää olla valmis naulaamaan niistä, pohtii Arola ketjukavereistaan.

Nokian KrP – LASB Raholan liikuntakeskuksessa maanantain 4.1. klo 18.30 alkaen, lähetys nähtävissä Ruutu+:n kautta!