Otteluennakko: Yhden Kainulaisen vajaalla pelaava Oilers haastaa LASBin kotivireen

Viikon toinen ottelu pelataan kotiaskissa lauantai-iltana, kun öljymiehet Espoosta tulevat testaamaan LASBin kotivirettä. Maanantaina kohdattiin sarjakakkonen KrP, tällä kertaa vastassa on sarjakolmonen. Ottelu pelataan ilman yleisöä kokoontumisrajoitusten jatkuessa.

– On se kotihalli silti aina kotihalli. Loppujen lopuksi me pelaajat ollaan pienin kärsijä tässä. Faneille ja kaikille, ketkä seuralle tekee hommia, se ilman yleisöä pelaaminen on varmaan isoin harmi. Peli kentällä on joka tapauksessa samaa, oli yleisöä tai ei, LASB-puolustaja Miikka Pentikäinen pohtii.

Joukkueiden kauden ensimmäinen mittelö käytiin Espoossa lokakuun alussa. Tuolloin LASB esitti väkevän nousun kolmen maalin takaa tasoihin, mutta taipui lopulta jatkoajalla. Kyseessä oli tuolloin Oilersin kauden ensimmäinen pistemenetys.

– Katkera jatkoaikatappio tuli viimeksi heitä vastaan, sitä lähdetään tietysti kirkastamaan. Oltiin silloin pallolla pirun hyviä mitä pidemmälle peli eteni. Samanlailla kun pelataan ja ollaan maalipaikoissa ja käännöissä teräviä niin Oilers on ihan kaadettavissa, Pentikäinen arvelee.

Liiga-ajan mittelöt ovat joukkueiden välillä jakautuneet vahvasti Oilersin eduksi, kun espoolaisten hyväksi on päättynyt kuusi ottelua ja LASBin kaksi. Kertaalleen on päädytty reiluun tasapeliin.

Vastustaja tutuksi

Oilers on pelannut vahvan alkukauden ja miehittää sarjataulukon kolmatta sijaa ja on neljä pistettä seuraavana väijyvää LASBia edellä. Joukkue on hävinnyt vain kaksi ottelua, Classicia ja Happeeta vastaan. Lisäksi tilillä on yksi tappio Nokian KrP:lle Suomen Cupissa.

Oilersin hyökäyspeli on ollut tehokasta, minkä lisäksi myös oma pää on pysynyt useimmiten kunnossa. Joukkue on päästänyt sarjassa toiseksi vähiten maaleja, vain yhden enemmän kuin Classic. Puolustajat ovat siis olleet tehtäviensä tasalla ja maalivahtikaksikko Joonas Kaltiainen-Niko Nordström ovat hoitaneet oman tonttinsa mallikkaasti, vaikka ykkösvahti Kaltiaisen tilastot eivät päätä huimaakaan.

– Hyvä jengi, taitava ja fyysinen. Tulee varmasti vauhdikas peli ja tapahtuu paljon. Ihan samanlailla lähdetään peliin kuin ketä tahansa muutakin vastaan. Hyvien pelaajien vahvuudet tiedetään ja yritetään niitä pelata vain pois.

Suurinta hyökkäysvastuuta joukkueessa ovat kantaneet Tuomas ja Heikki Iiskolan ketju ja LASBilaisittain tuttujen miesten Justus ja Rasmus Kainulaisen vitja. Myös kolmosketjusta löytyy ratkaisuvoimaa Casper Pfitznerin muodossa. Kainulaisista Justus kantaa lauantaina Oilersin parhaan pistemiehen viittaa, kun taas vanhempi veli Rasmus lusii kahden ottelun pelikieltonsa jälkimmäistä osaa pois. Pelikielto tuli ennen joulua OLS:aa vastaan sattuneesta pääkontaktista.

– Kurinpito pitää Rapen kurissa, siitä ei tarvitse meidän huolehtia. Harmittaahan se, että ei kaveria vastaan pääse vääntämään. Varmaan hauskin pelaaja ketä vastaan pelata, kun ei ikinä tiedä mitä se tekee. Sen vain tietää, että aina sieltä tulee jotain hullua, outoa tai tyhmää. Meinaa aina vähän naurattaa kun sitä vastaan pelaa, Pentikäinen kertoo.

Oilers pelasi edellisen ottelunsa loppiaisena Tiikereiden vieraana ja tuo ottelu venyi aina jatkoajalle saakka. Tuolloin pelin ykköstähtinä Oilersilta säkenöi Kainulaisen laituri Markus Markkola hattutempullaan ja jatkoaikamaalillaan.

LASBin lähtökohdat

Viimeksi pelattiin maanantaina Raholan teurastamolla, jossa LASB hävisi suurinumeroisesti 9-3. Kaksi erää tasaisena pysynyt ottelu ratkesi vasta kolmannessa erässä, jossa kotijoukkue KrP mätti viisi maalia. Kamppailu oli siis hieman tasaisempi kuin mitä lukemat antoivat ymmärtää.

– Puhuttiin pelin jälkeen joukkueen kanssa läpi mitä kentällä tapahtui ja mitä olisi voinut ja pitänyt tehdä paremmin. Varmaan myös opittiin mitä ei kannata tehdä. Sen jälkeen haudattiin se peli ja ruvettiin keskittymään Oilersiin.

– Ainakin tappioasemassa pelaaminen oli selkeä parannuskohde sieltä, meillä meni vähän paniikkinappula pohjaan Tampereella ja ruvettiin karvaamaan aika päättömästi. Ei voi sillä tavalla tappioasemassa pelata, Pentikäinen pohtii.

LASB on haastanut tällä kaudella hyvällä menestyksellä muita kärkijoukkueita, eikä Lahdesta ole pisteitä hakeneet muut kuin Classic ja TPS. Kotivoittoon on hyvät edellytykset tälläkin kertaa.

– Heti alusta asti pitää olla hereillä, Oilers tulee yleensä pelien alkuihin kovaa. Siinä täytyy pysyä pelissä mukana. Muuten sitten tiivis puolustuspeli ja Santtu parhaimmillaan on meidän avaintekijät. Käännöt on myös meille tärkeitä, saadaan niistä varmaan paljon hyviä maalipaikkoja, niistä pitää pystyä naulaamaan, Pentikäinen tiivistää ratkaisukohdat.

 

Vaikka ottelu pelataan ilman yleisöä, voit silti halutessasi ostaa kannatusmielessä tukilipun. Jokainen ostettu lippu on iso apu LASBille näinä haastavina aikoina. Lisätiedot ja liput osoitteesta: https://www.tiketti.fi/lasb-oilers-lahti-energia-areena-lahti-lippuja/73529?b=1