Otteluraportti: Öljymiehet eivät jarrua painaneet – LASBille kauden rumin tappio

Viikon toisesta ottelusta oli odotettavissa tasainen ja tiukka vääntö sarjataulukon kärkipään joukkueiden välillä. Aivan niin siinä ei kuitenkaan käynyt, kun Oilers haki voiton murskaavin lukemin 1-11. LASB on nyt hävinnyt vuoden ensimmäiset kaksi otteluaan runsaslukuisesti.

– Ei vaan tänään kulkenut. Nyt tuli pataan niin pahasti, etten edes muista koska viimeksi olisi tällaiset tanssit ollut, Tino Nivala tiivistää pelin kuvan.

Ottelu aloitettiin LASBin kontrollissa. Peli ehti vanheta vain reilut puolitoista minuuttia, kun Vili Näveri pääsi viimeistelemään avausmaalin Tuure Ailion tarjoilusta. Ensimmäiset kymmenen minuuttia näyttivät vielä hyvältä oranssipaitojen kannalta, mutta erän puolivälissä homma alkoi kääntyä. Ensin Jesper Lindfors tasoitti ottelun ja pari minuuttia tästä Markus Markkola otti johtoaseman öljymiehille. Johtoa lisättiin vielä viitisen minuuttia ennen erän loppua ja erätauolle lähdettiin kahden maalin tappioasemassa.

– Ihan hyvin aloitettiin peli ja oltiin alussa parempia tai vähintään yhtä hyviä kuin Oilers. Sitten ruvettiin kadottamaan palloja ja sitä kautta kaveri sai maalin, toisen ja kolmannenkin. Siitä ne energiatasot kääntyi meiltä alas ja vastustajalta ylös, päävalmentaja Kalle Tyrkäs kertaa.

Niin ne tosiaan kääntyivät. Toinen ja kolmas erä olivat melkoista alamäkeä LASBin osalta, kun vieraat vyöryttivät niiden aikana kahdeksan lisämaalia taululle LASBin nollaa vastaan. Kolmen maalin miehiä löytyi lopulta kaksin kappalein, kun Markkola iski toiseen perättäiseen pelin hatullisen ja kolme maalia nakkasi myös Eino Pesu. Lisäksi puolustaja Ilari Talvitie maalasi kahdesti.

– Vähintään opittiin, että tuollaisia maalimääriä ei voi mitenkään päästää. Pitää videoiden avulla katsella mistä niitä tuli ja millaisia virheitä siellä teyksilövirheiden lisäksi. Niitäkin oli jonkun verran, mutta varmaan siellä jotain muutakin oli. Ja kaveri osui joka paikasta maaliin varmuuden vuoksi, Nivala pohtii.

Ottelu oli Nivalalle vasta kolmas kotipeli, jossa mies ei maalia tehnyt. Enemmän ketju oli ottavana osapuolena vastustajan maaleissa.

– Tuntui, että meidän kentälle tuli lunta tupaan oikein urakalla, otettiin vissiin kuusi maalia omiin. Ei paljoa jäänyt kerrottavaa. Pitää pysyä pallossa enemmän, aina on vaikeampaa pelata ilman palloa kun vastustaja hallitsee peliä, hän ruotii ketjunsa peliä.

Tämäniltaisen esityksen jälkeen valmennuksella oli puhuttavaa ja pelaajilla mietittävää. Ottelun jälkeen palaverissa ei paljoa riemuittavaa riittänyt.

– Joskus tarvitsee vähän herätyskellojen soida. Tällaiset voi olla pitkällä tähtäimellä ihan hyviä asioita. Muistetaan ehkä palailla enemmän perusasioiden pariin näiden tulosten jälkeen, Tyrkäs sanailee.

– Sovittiin, että jokainen vie sen verran peliä kotiin mukanaan, että miettii arvojen ja asioiden kautta omia suorituksiaan. Jokainen tutkiskelee tätä päivää vähän omalta kohdaltaan.

Tuloksen lisäksi huonoja uutisia tuli toisessa erässä, kun joukkueen kärkipakki Miska Mäkinen joutui jättämään pelin kesken. Tämä loukkasi vasenta jalkaansa, eikä pystynyt sille juuri painoa varaamaan tilanteen jälkeen. Jos Mäkinen pidemmälle huilille joutuisi, olisi se todella suuri menetys oranssipaidoille. Tutkimusten jälkeen olemme viisaampia miehen tilanteesta.

– Mun lääkärinsilmä sanoo, että muutaman päivän se varmaan on aika kipeä. Valelääkäreitä on ollut niin paljon, että en lähde sen enempää veikkailemaan, Tyrkäs toteaa.

 

Ensi viikolla on luvassa kaksi ottelua ja mahdollisuutta kääntää kurssia, kun perjantaina matkataan Hämeenlinnaan Hämeen derbyn kakkososaan Steelersin vieraaksi ja sunnuntaina Welhot saapuvat Lahteen.

 

Kuva: Petteri Laine.