Otteluennakko: Hämeen derbystä haussa uusi nousu voittojen tielle

Peliviikko avataan tällä kertaa perjantaina, kun oranssien karavaani matkaa Hämeenlinnaan Hämeen derbyn merkeissä. Vastassa siis rakas vastustaja Steelers, joka voitettiin jo alkukaudesta kertaalleen Lahdessa. Koko liiga-ajan kohtaamisissa LASB on niskan päällä yhden voiton verran.

– Onhan näissä derbyissä aina fiilistä, vaikka vähän se vuosien varrella latistunut onkin. Kolme pistettä tästäkin on jaossa, Vili Näveri pohtii.

Steelers on jäänyt tälläkin kaudella sarjan pohjakastiin ja miehittää tällä hetkellä sijaa 12 ja viimeistä karsijan paikkaa. Joukkue käy tiukkaa kamppailu karsintapaikan välttämisestä etenkin Tiikerien ja OLS:n kanssa.

Vastustaja tutuksi

Kuten sarjasijoituksesta voi päätellä, ei Steelersin kausi ole ollut kaksinen. Tilillä on neljä voittoa ja kolme jatkoaikatappiota, eli 15 pistettä. Voittonsa hämeenlinnalaisryhmä on kerännyt päävastustajistaan Jymystä, Welhoista ja Tiikereistä sekä raapinut yhden taisteluvoiton Happeelta. Muutoin tulossarake näyttää jouluisen punertavalta, vaikka juhlapyhät jo ohi menivätkin. LASBia vastaan joukkue lähtee pelaamaan viiden ottelun tappioputkessa, viimeisimpänä sunnuntainen 7-6 -tappio Oulussa.

– Ei heillä ole mikään vahvin kokoonpano, mutta ovat silti napsineet hyvin pisteitä. Tosi taisteleva ja tällä hetkellä aika ärsytettykin jengi, kun maalin tappion kokivat Oulussa. Täysi päivätyö saadaan tehdä jos pisteet heiltä halutaan, Näveri kertoo.

Tähtivahti Eero Kosonen ei ole määräänsä enempää pystynyt joukkuetta auttamaan, vaikka mies onkin monena iltana joukkuettaan kannatellut. Kososta enemmän torjuntoja koko liigassa on kirjattu vain Santtu Pohjoselle. 

Kovimpia tehoja Steelersin nipusta ovat mättäneet Markus Sipronen (6+15=21), Teuvo Kinnunen (12+7=19) ja Daniel Megyaszai (8+9=17).

LASBin lähtökohdat

Alkuvuoden saldo on murheellinen, kun alla on kaksi ottelua maalierolla 4-20 ja näiden myötä kaksi tappiota. Nokian KrP:n vieraana peli kulki hyvin kaksi erää, mutta loppua kohden nuupahti, kun taas kotona Oilersia vastaan jänne katkesi viimeistään ottelun puolivälissä.

– Oilers teki suurimman osan maaleistaan meidän omista virheistä, niitä ollaan käsitelty ja käyty läpi. Virheitä tulee aina, mutta tällä hetkellä niitä tulee aivan liikaa. Niitä kun saadaan karsittua niin vahvoilla ollaan.

– Täytyy puolustaa paljon tiiviimmin ja saada malttia ratkaisuihin hyökkäyspäässä. Palautellaan omia hyökkäyspeliasioita mieleen, pallonopeus ja hätäisten ratkaisujen vähentäminen isoimpina teemoina. Niin perusasioita kuin olla voi.

LASB ei aivan täydellä kokoonpanolla pääse Hämeenlinnaan lähtemään, sillä Oilersia vastaan jalkaansa loukannut Miska Mäkinen on puolustuksesta sivussa. Tämä avaa etenkin ykköspakkipariin nousevalle Jānis Ragovskisille näytönpaikkaa ja vastuuta.

– Miska luultavasti on poissa, niin Jānikselle tulee roolia. Jānis taitaa päästä ykköskenttään pelaamaan, niin uskon, että hän iskee ainakin yhden maalin viikonloppuna, Näveri arvelee.

Steelers – LASB Hämeenlinnassa perjantaina 15.1.2021 klo 18.30 alkaen! Ottelu pelataan tyhjille katsomoille, mutta Ruutu+ välittää tunnelmat kotikatsomoihin tuttuun tapaan!