Otteluennakko: Vuoden avauspisteet tilauksessa Welhojen isäntänä

Sunnuntain kotiottelussa on vieläkin haussa vuoden ensimmäiset pisteet ja sarjajumbolta ne olisi oivallinen tilaisuus ottaa. Voitolla olisi hyvä lähteä ottelun jälkeen alkavalle reilun viikon pelitauolle.

Historiakin puoltaa LASBin voittoa, sillä kertaakaan Welhot ei ole onnistunut LASBia kaatamaan liiga-ajan kohtaamisissa.LASBilla voi myös ajatella olevan hienoinen lepoetu, sillä Welhot pelasivat vielä lauantaina Espoossa Oilersia vastaan, kun taas LASBilla on ollut päivä pelien välillä.

Vastustaja tutuksi

Kuopiolaisnippu on jämähtänyt sarjan viimeiselle paikalle ja taistelee lähinnä Jymyn kanssa suoran putoamisen välttämisestä. Welhojen saldona on 18 tappiota 20 pelistä (tarkista Oilers-pelin jälkeen) ja voitot joukkue on napannut vain Jymyltä sekä viikko sitten yllätysvoiton EräViikingeiltä. Lauantaina joukkue taipui Oilersille 8-4, vaikka kuopiolaiset johtivat ottelua avauserän jälkeen.

– Nälkäinen ryhmä tulee Kuopiosta vastaan, heillä on iso voitto taskussa viime viikonlopulta ErVistä. Toivo elää vielä ja he taistelevat kynsin hampain sarjapaikasta, varmasti tosi kova vääntö tulee, Henri Vilén arvioi.

Joukkue on päästänyt sarjan eniten maaleja ja tehnyt itse vähiten. Parhaana pistemiehenä toimii Aleksi Ahokas 20:lla pisteellään ja yli kymmenen pistettä ovat hänen lisäkseen tehneet vain Topias Simonen ja Riku Tuononen. 

– Täytyy valmistautua ainakin henkisellä tasolla paremmin sunnuntaina. Meidän alapuolelle rankattu joukkue kun tulee vastaan,  niin työmäärä ei saa olla yhtään pienempi kuin kärkijengiäkään vastaan. Ei mitään joukkuetta perjantain kaltaisella esityksellä voiteta, Lauri Palvaila sanoo.

LASBin lähtökohdat 

Vuoden 2021 puolella oranssipaidat ovat pelanneet kolme ottelua häviten niistä kaikki. Omissa on soinut 27 kertaa näissä peleissä eikä maalinteossa ole onnistuttu kuin kahdeksan kertaa. Esitykset ovat olleet yksittäisiä väläyksiä lukuunottamatta heikkoja. Psyyke ei tahdo kestää tällä hetkellä takaiskuja, kun syksyllä ne eivät juuri hetkauttaneet.

– Kentän tapahtumat täytyy pystyä sietämään paremmin, on ne sitten meidän tekemä maali, kaverin tekemä maali tai tuomarin vihellys tai muu suunsoitto. Ei anneta niiden hetkauttaa vaan mennään tekemään aina seuraavassa vaihdossa asiat paremmin, Vilén analysoi.

Perjantain Hämeenlinnan tappiossa ketjukoostumukset pyöräytettiin uuteen uskoon kolmanteen erään tultaessa ja se piristi muutoin vaisua peliä kummasti. Ketjut palautetaan pitkälti tuttuun muotoon sunnuntaiksi, mutta mahdollisuus muutoksiin pelin aikana on varmasti olemassa.

– Joukkueena lähdetään tekemään tulosta, viimeksi ei ehkä ihan uskottu toisiimme siellä kentällä, se näkyi yksin puskemisena ajoittain. Joukkueena helpon kautta haetaan pinnoja, Palvaila pohtii.

Mietittävää riittää peliä ennen niin valmennuksella kuin jokaisella pelaajallakin, miten kurssi saadaan käännettyä. Niiden kuuluisien perusasioiden kautta nousua haetaan.

– Pallotempo täytyy saada ylös sille omalle hyvälle tasolle. Koitetaan olla miettimättä tulevaa vastustajaa liiaksi ja keskitytään siihen, että jokainen yksilö pääsisi omalle tasolleen takaisin.

– Yritetään vähentää liikaa miettimistä ja yritetään pelata enemmän vaistoilla. Sitä kautta saataisiin enemmän pelinopeutta ja miehiin tempoa lisää. Haluan nähdä nälkäisen ja voittavan joukkueen sunnuntaina, Vilén päättää.

 

Otteluun ei oteta yleisöä ja se on katsottavissa Ruutu+:n kautta. Otteluun saa jälleen ostettua tukilippuja, jos haluat toimintaamme tukea. Liput osoitteesta: https://www.tiketti.fi/lasb-welhot-lahti-energia-areena-lahti-lippuja/73556?b=1