Otteluraportti: Tuskainen tammikuu jatkuu – Steelers parempi Hämeenlinnassa

Jokainen tappioputki tulee joskus päätökseensä, tällä kertaa se aika koitti Steelersille ja LASBin putki jatkuu. Steelers tasasi voitot Hämeen derbyistä tiukan ja kiivaan pelin päätteeksi, loppunumeroiksi merkittiin 7-4 kotijoukkueen hyväksi. LASBin peli ei ottanut kulkeakseen kahdessa ensimmäisessä erässä, mutta päätöserän alkupuoliskon esitys loi toivoa paremmasta, kunnes lopun pitkällä ylivoimallaan Steelers ratkaisi pelin.

– Ehkä vähän oli derbyfiilistä ilmassa, etenkin Steelers sai sitä kautta vähän enemmän itsestään irti. Pääsivät ehkä sen verran ihon alle, että oli osasyy tukkoisuuteen. Tänään ei tuon enempää ansaittu, oltiin tosi vaisuja ekat kaksi erää, valmentaja Henri Vilén tiivistää.

Peliin lähdettiin melko selkeänä ennakkosuosikkina, olihan joukkueiden välissä sarjataulukossakin matkaa peräti 20 pistettä ja viimeiset neljä kohtaamista olivat päättyneet LASBin voittoon. Joukkueessa oli luottavainen tunne ennen ottelua, mutta jotain tapahtui ottelun alkaessa.

– Meillä oli todella hyvä treeniviikko alla ja yleensä pätee tällainen vanha sanonta kuin “niin pelaat kuin treenaat”. Ainakin negatiivisessa mielessä, mutta ei näemmä positiivisessa. Tosi hyvältä näytti tekeminen vielä alkulämmöillä ja joukkueessa oli hyvä fiilis. Jonkinlainen tuska siinä paistoi sitten kun tuomari pilliin vihelsi. Oltiin tosi hitaita pallon kanssa ja saamattomia pallottomana liikkumisen kanssa, Vilén pohtii.

Avauserä oli puolin toisin kovaa kamppailua ja vääntöä, jossa tunteet tuntuivat olevan pinnassa varsinkin kotijoukkueella. Ottelun avausmaalin sivalsi LASB ja Perttu Koljonen, joka päätti kolmeen peliin venyneen maalittoman kautensa. Johdosta ei ehditty nauttia kahta minuuttiakaan, kun Niko Einiö toi jo Steelersin tasoihin Juuso Vesasen istuessa estämisrangaistustaan. Steelersin johtoon vei puolestaan Tuukka Hytönen.

– Alkuun päästiin johtoonkin, mutta joku psyykehomma siinä on taustalla, kun takaiskuja ei oikein osata tällä hetkellä ottaa. Tuntui, että lamaannuttiin vastustajan maaleista eikä menty enää helpon kautta pallollisessa pelissä. Siten joutui puolustamaan taas enemmän ja puskemaan väkisin. Vähistäkään paikoista ei sitten saatu sisään vaikka tolpat kolisivat, puolustaja Lauri Palvaila kertoo.

Toinen erä jatkoi kovan vääntämisen kaavaa, mutta maalinteossa onnistui ainoastaan Steelers onnistuneella vaparikuviollaan. LASB ei tolppia lähemmäs maalintekoa päässyt, vaikka ylivoimatilaisuuttakin tarjottiin. Kummankin joukkueen vaihtopenkillä oli useiden vihellysten jälkeen sanottavaa ja varoituksia turhasta napinasta jaettiin useasti.

– Siinäkin se kai vähän näkyi, että oltiin psyykkisesti kovilla, kun kaveri pääsi vähän ihon alle pitkin peliä. Paljon oli huutelua ja ylipelattuja tilanteita, mutta ei tämä siihen ratkennut, Palvaila sanoo.

Päätöserään kentälle tuli sisuuntunut LASB sekoitetuilla ketjukoostumuksilla. Peli-ilme oli pirteämpi kuin aiemmin ja kavennusmaali saatiin aikaan Tino Nivalan lavasta ylivoimalla erän alkuun. Vieraiden paine piti Steelersin jatkuvissa vaikeuksissa ja nämä joutuivat ottamaan aikalisänkin ennen erän puoliväliä.

– Kolmanteen erään tehtiin radikaaleja ketjumuutoksia ja yritettiin sitä kautta herätellä jätkiä. Ihan hyvin siinä onnistuttiin ja kolmas erä oli meidän paras erä. Päästiin hyvin maalin takaa-ajoasemaan, mutta sitten tuli harmittava vahinkolyönti sormille ja tuomari näki sen tänään viiden minuutin arvoisena, Vilén kertoo.

Ottelun ratkaisuhetki nähtiin siis erän puolivälin tienoilla, kun Miikka Pentikäinen huitoi itsensä viideksi minuutiksi rangaistuspenkille. Aluksi näytti hyvältä, kun Jānis Ragovskis toi LASBin tasoihin alivoimamaalillaan, mutta sitten alkoi toiseen suuntaan upota, kun Steelers mätti taululle kolme ylivoimamaalia. Jäähyn päätyttyä LASB käytti oman aikalisänsä ja lähti suoraan jahtaamaan kavennuksia ilman maalivahtia. Yksi tulikin Koljosen lavasta, mutta Steelers nokitti vielä maalilla tyhjään rysään.

– Jäähyvihellyksen jälkeen oli vaikeampaa, vaikka yksi maali alivoimalla tehtiinkin. Kolme kun paukahti omiin niin se oli vitosen aikana aivan liikaa. Noin huonoja ei saataisi alivoimalla olla.

– Tällä hetkellä ei oikein psyykkisellä puolella pärjätä ja meitä hetkauttaa turhan paljon kaikki sivutekijät ja takaiskumaalit. Se vie ajatuksia liikaa pois omasta tekemisestä ja hyvästä seuraavasta vaihdosta. Henkisellä puolella ei olla pystytty olemaan yhtä vahvoja kuin mitä oltiin koko syyskausi, Vilén analysoi.

Pentikäisen jäähy puhututti LASBin leirissä vielä ottelun jälkeenkin, kun tuomio nähtiin melko kovana tilanteeseen nähden. Ottelun päätyttyä Vilénillä oli vielä keskusteltavaa asiasta ottelun tuomariston kanssa.

– Yleisesti kysyin perusteluja sille vitosen jäähylle, kun tuntui itsestä aika kohtuuttomalta. Ihan hyvässä hengessä juteltiin, Vilén vakuuttelee.

Nyt huilataan lauantai ja sunnuntaina jatketaan kotona Welhoja vastaan. Ottelu pelataan jälleen tyhjille katsomoille, mutta tukiliput ovat tälläkin kertaa myynnissä, jos haluat LASBin toimintaa tukea vaikeina aikoina. Liput myy tiketti.fi

 

Kuva: Juhani Järvenpää.