Otteluennakko: Mosahallille ryöstämään ErVin elintärkeät pisteet

Harjoitusviikko on takanapäin ja viikon alkajaisiksi suunnataan Helsinkiä kohti. Vieraspelissä Mosahallilla vastaan asettuu tällä kaudella alisuorittanut EräViikingit, joka taistelee viimeisistä pudotuspelipaikoista.

ErVi on ollut LASBille vaikea vastustaja koko liigataipaleen ajan, kun keskinäiset ottelut ovat jakautuneet 7-2 helsinkiläisten hyväksi. Lisäksi saldoon voi halutessaan laskea kaksi tappiota Suomen Cupissa. Viimeisin keskinäinen käytiin lokakuun lopulla Lahdessa, tuolloin pisteet jäivät oransseille 5-3 -lukemin.

Vastustaja tutuksi

Kuluva kausi on ollut suurseura ErVille murheellinen. Useimpina kausina helsinkiläisjoukkue taistelee tässä vaiheessa kautta lähinnä kotiedusta, mutta tällä kertaa tähtäimessä on raapia edes paikka pudotuspeleihin. Joukkue majailee sarjataulukon yhdeksännellä sijalla, vielä sunnuntaipäivänä kolme pistettä viimeistä pudotuspelipaikkaa miehittävää SPV:ä takana.

Helsinkiläisten otteet ovat ailahdelleet paljon, kun välillä on otettu isoja voittoja muun muassa Indiansista ja Happeesta, mutta toisinaan taas on hävitty esimerkiksi jumbojoukkue Welhoille.

– Ihan eivät ole tällä kaudella palaset loksahtaneet paikoilleen heillä, vaikka syksystä ovat pystyneetkin peliään parantamaan. Taistelevat vielä kovasti playoff-paikasta ja me ollaan varmasti yksi heidän päävastustajistaan, joilta pitäisi pisteitä raapia. Tiukka matsi tulossa huomenna, helsinkiläisseuran hyvin tunteva Patrik Laitinen pohtii.

Joukkueen parhaina pistemiehinä ovat kunnostautuneet nuoremmasta osastosta Markus Salmi (18+6=24), Joonatan Lindholm (5+12=17) sekä ikinuori Jani Kukkola (9+10=19). Myös kesken kauden mukaan tullut kokeneemman kaartin Tommi Rosendahl on saanut hyvän startin, kun seitsemään peliin on syntynyt tehot 2+6=8. Maalilla Santtu Strandberg on kantanut suurinta vastuuta ja on torjunut mallikkaasti.

– Heiltä löytyy paljon tuttuja kavereita, joista monen kanssa on tullut pelattua samoissa juniorijoukkueissa. Uudempiakin kasvoja löytyy keitä en niin tunne. Siellä on hyvä ja raikas porukka, josta löytyy vanhempaa ja uudempaa kaartia.

LASBin lähtökohdat

Vaikea vuoden alku saatiin käännettyä viikko sitten Welhoja vastaan, kun tilille napsahti vuoden ensimmäinen voitto. Voittosarakkeeseen palaaminen helpotti varsinkin henkisesti ja treeniviikolle oli mukavampi suunnata niin.

– Kyllähän se oli tärkeä tappioputken jälkeinen paluu voittojen tielle hyvällä normaalitason esityksellä. Henkisellä puolella tosi tärkeä voitto, teki myös Santulle hyvää saada nollapeli siihen. Onnistuttiin puolustussuuntaan silloin hyvin.

– Tällä viikolla ollaan treenattu hyvin, ollaan keritty myös fysiikkapuolta treenaamaan enemmän kun ei ole pelejä ollut. Pitkälti lajiosuuksilla on treenattu kääntö-, hyökkäys- ja karvauspeliä, ainakin viisikkopelin osalta. Myös yksilötaitoa on keritty hiomaan, Laitinen luettelee.

Tutut puolustuspelilliset otteet, hyvä maalivahtipeli ja terävä hyökkäyspeli ovat jälleen avaimet voittoon, nämä nyt lienevät jo tuttua kauraa tässä vaiheessa kautta. Lisämausteen ja -latauksen peliin tuo LASBin ErVi-taustaisille pelaajille pelipaikka, kun joukkue pelaa nyt yleisöttömät kotiottelunsa perinteikkäällä Mosahallilla Vantaa Energia -areenan sijaan.

– Sinne kun pääsee vierasjoukkueen puolella Mosahallin omat pojat askiin, niin varmasti sytytään siellä pelaamiseen tavallista enemmän. Itse ainakin odotan sinne pääsyä, varmasti jännä pelata siellä vierasjoukkueena. Junnupelit on tahkottu siellä ja joitain pokaalejakin nosteltu, hyviä muistoja sieltä, Laitinen mehustelee.

– Jatketaan viime pelin raikasta ilmettä ja positiivista fiilistä, niin varmasti lähtee kolme pistettä mukaan, hän tiivistää.

LASBin sairastupa sai jälleen lisäystä treeniviikon aikana, kun jo ennestään sivussa ollut Miska Mäkinen saa sairastuvalle seurakseen kolmosketjun palloilevan palomiehen JP Auroilan, joka loukkasi jalkaansa harjoituksissa. Molempien toipumisajassa puhutaan viikoista. Myös Lauri Palvaila on sivussa maanantaina alaraajavamman vuoksi, mutta sysmäläinen on mahdollisesti käytettävissä jo viikon myöhemmissä otteluissa. Henri Stenberg puolestaan palaa taas armeijan vihreisiin.

Vaikka väki vähenee, joukkueessa löytyy silti riittävästi tekijämiehiä, näin uskoo Laitinenkin. Erityistä suurennuslasia maanantaille mies asettelee pirteästi pelanneen Joonatan Surakan yläpuolelle.

– Surakka kun pääsee kotikonnuilleen, niin voi olla, että kaveri syttyy siellä pelaamaan vielä tavallista terävämmin. Sen verran monta maalia siellä Mosan askissa on kaveri junnuvuosina painanut, että häntä kannattaa huomenna seurata.

Ja vielä se tärkein, venyttääkö Patrik Laitinen pisteputkensa jo kolmeen otteluun?

– Koitetaan sitä putkea jatkaa, kun se on taas aloitettu. Kyllä sieltä muutamat ruokinnat viivaan tulee, niin koitetaan niistä jotain loihtia, Laitinen jo lähes lupailee.

EräViikingit – LASB maanantaina 25.1.2021 klo 18.30 Helsingin Mosahallissa. Ilman yleisöä pelattavan ottelun näyttää Ruutu+!