Otteluraportti: ErVi piti pisteet hurjan taistelun päätteeksi

Helsingin Mosahallilla miteltiin tiukka ja kova kamppailu maanantai-iltana ja LASBille jäi lyhyempi tikku käteen tästä väännöstä. EräViikingit taisteli elintärkeät pisteet itselleen maalin pelissä 5-4 -lukemin.

– Vastustaja oli tosi nälkäinen, pelaa pleijaripaikasta viimeiseen asti. Se näkyi kaverin asenteessa, kaiken jättivät kentälle alusta asti, hyvä ryminä heillä päällä. Tiedossa oli, että panokset on kovat. Meillä olisi ollut käytännössä voitolla pleijaripaikka sinetissä, ErVillä taas pakkovoitto, jos mielivät elätellä pleijaritoiveita. Intesiteetissä ja fyysisyydessä se näkyi, Henri Vilén avaa.

Kokoonpanohuolia oli kummallakin joukkueella, kun tärkeitä pelaajia oli sivussa loukkaantumisten vuoksi. Mukana olleet taistelivat kuitenkin esimerkillisesti, eikä tappiota voi loukkaantumisten taakse laittaa.

– Vähän pientä loukkaantumista oli muutamalla, vähän liian kapealla miehistöllä tässä vaiheessa kautta mennään. Siinähän se peli meni, ei siellä kenenkään tarvitse päätä pensaaseen laittaa, Vilén sanoo.

Ensimmäinen kaksikymppinen miteltiin tasaisissa merkeissä, vaikka ottelu sai LASBin kannalta murheellisen alun jo minuutin pelin jälkeen. ErVin Juho Niinikoski pääsi viemään kotijoukkueen johtoon nopeasti. LASBilla oli muutenkin käynnistymisvaikeuksia pelissään, mutta paikkoja saatiin silti luotua riittävästi. Tasoitusmaalin pääsi tekemään Miikka Pentikäinen, kun tämä heitti palloa maalille viivasta. Myös ylivoimatilaisuus tarjoutui kertaalleen, mutta maaliin asti palloa ei saatu.

Toinenkin erä jatkui tasaisissa merkeissä niin pelin kuvan kuin tulostaulunkin osalta. Molemmilla riitti paikkoja ja kumpikin joukkueista maalasikin kahdesti. Maalinteon aloitti ErVi ja Mikko Sipilä, mutta LASB vastasi kahdella nopealla maalilla. Perttu Koljonen tasoitti ottelun Vili Näverin syötöstä ja pian tämän jälkeen Janis Ragovskisin viivakuti upposi ohi Valtteri Kainulaisen. Erän loppuun kotijoukkue kuitenkin hyödynsi ylivoimansa onnekkaalla pompulla ja erätauolle lähdettiin tasalukemissa 3-3.

Päätöserä oli hurjaa vääntöä ja tunteetkin kävivät ajoittain kuumina. Maaleja tehtiin vuorotellen, mutta EräViikingit tekivät lopulta yhden enemmän. LASBin erän ainoan maalin teki Koljonen suoraan vapaalyönnistä. Lopussa joukkue hoiti puolustustaistelun uhrautuvasti eikä LASB päässyt enää peliin tasoihin.

– Olisi tämä voinut kääntyä kummalle vain, mutta tänään meni ErVille. Pieni huolellisuus uupui meillä, tehtiin muutamia virheitä mistä kaveri pääsi rokottamaan. Ei se kokonaisuutena huono peli ollut, Perttu Koljonen pohtii.

– Vaikka maanantai-illan matsi oli, saatiin silti hyvä peli väännettyä, hän summaa.

Keskiviikkona pelit jatkuvat Tampereella Classicia vastaan, joten kauaa ei ole aikaa tappiota murehtia.

– Hyvä, että päästään heti unohtamaan tämä ja keskiviikkona mittaamaan itseämme uudestaan, Vilén päättää.

Kuva: Esa Jokinen.