Otteluennakko: Viikon toisessa kamppailussa kovin mahdollinen haaste

Maanantaista ErVi-tappiota ei ole kauaa aikaa murehtia, kun jo keskiviikkona kohdataan sarjakärki Classic Tampereella. F-liigassa 18 ottelun jälkeen Classic ei ole vielä tappioita kertaakaan kärsinyt, mutta kolmesti voitto on tullut vasta varsinaisen peliajan jälkeen. LASBin heikosta tammikuusta huolimatta lahtelaisjoukkue on vielä sarjataulukossa viidennellä sijalla, joten ottelusta voidaan puhua kärkipään mittelönä.

Classic kohdattiin viimeksi  marraskuussa Lahdessa, kun tuolloin tamperelaiset hakivat 4-6 -voiton tiukan kamppailun päätteeksi. LASB haastoi mestareita vakuuttavasti, kun oranssit nousivat ottelussa kahden maalin takaa tasoihin, mutta Classic vei lopulta pisteet mukanaan Suurhallilta.

Vastustaja tutuksi

Classic on saanut sulatella kauden ensimmäistä tappiotaan, jonka se kärsi Suomen Cupissa Nokian KrP:lle, jo viikon verran, joten Tampereella odottaa levännyt ja ärsytettty kotijoukkue.

– Toivottavasti haastetaan heidät yhtä hyvin kuin viimeksi. Classicille on jo tullut pistemenetyksiä ja tippuivat myös Cupista, joten tuskin tulevat ainakaan takki auki tällä hetkellä. Varmasti ovat läksynsä tehneet ja tulevat hyvällä asenteella huomenna, LASB-valmentaja Henri Vilén ennakoi.

Classicista puhuttaessa “vastustaja tutuksi” -osio lienee melko turha, onhan joukkue täynnä salibandyn ystäville tuttuja tähtiä. Sami Johansson johtaa pistepörssiä 31+21=52 pistesaldollaan, ketjukaveri Eemeli Salin on viidentenä tehoin 25+21=46 ja 20 parhaan joukosta löytyvät myös Nico Salo ja Ville Lastikka. Suurimman torjuntavastuun on kantanut maajoukkuekassari Lassi Toriseva, mutta kakkosmies Oskar Sillanpää oli puolestaan tolppien välissä joukkueiden edellisessä kohtaamisessa.

–  Henkilökohtaisesti tykkään heitä vastaan pelata ja sen mitä jätkien kanssa puhuttiin, niin kyllä kaikki siinä syttyy. Nythän heillä voittoputki jo katkesi Cupin pelissä, mutta kyllä tuollaisia pitkiä voittoputkia jos on niin joka joukkue haluaa olla se, joka sen katkaisee, Perttu Koljonen pohtii.

LASBin lähtökohdat

Viikon toinen ottelu ohentuneella kokoonpanolla levännyttä sarjakärkeä vastaan ei ole välttämättä aivan hedelmällisin lähtökohta keskiviikon mittelöön. Tampereelle kuitenkin matkataan haastetaan sarjakärkeä täysillä.

– Ehjempi 60-minuuttinen tarvitaan kuin maanantaina. Silloin tehtiin liikaa virheitä ja otettiin hölmöjä jäähyjä. Ehjyyttä tarvitaan peliin, että Tampereelta pisteitä saataisiin. Hyvä, että päästään heti unohtamaan tämä ja keskiviikkona mittaamaan itseämme, Vilén analysoi.

Maanantaina EräViikingit rokottivat useamman kerran juuri yksilövirheistä, joita nyt halutaan karsia. Samoilla linjoilla on myös Koljonen.

– Se pieni lisähuolellisuus tarvitaan keskiviikkona peliin. Classic rankoo sitten astetta kovemmin virheistä, oman pelin pitää olla ihan timanttia. Ennakkoluulottomasti lähdetään haastamaan heitä ja haetaan Tampere Areenalta pisteet kotiin.

Kokoonpanohuolet vaivasivat maanantaina, eikä palaajia saada vielä keskiviikoksi. Hieman leveyttä rosteriin nostetaan kuitenkin junioriosastolta.

 

Classic – LASB Tampere Areenalla keskiviikkona 27.1. kello 18.30 alkaen. Ottelun näyttää Ruutu+!