Otteluraportti: LASB osoitti luonnetta hurjalla nousullaan, mutta pisteet jäivät Classicille

Tampereella käytiin värikäs kamppailu, jonka pääväriksi jäi lopulta kuitenkin sininen. Classic oli jo menossa menojaan, mutta LASBin hurja kiri päätöserässä teki mittelöstä vain maalin pelin. Loppulukemiksi jäi niukat 8-7.

– Aika hyvin pelattiin, toisessa ja kolmannessa erässä oltiin jopa pelin päällä ja parempi joukkue. Vastustaja oli tehokas, mutta maalipaikat menivät loppupeleissä aika tasan. Niillä meni sisään alussa, onneksi meillä sitten lopussa, kauden toisen ottelunsa mallikkaasti torjunut Antti Ripatti kertaa.

Ripatti olikin ehdottomasti yksi LASBin isoimmista hahmoista pelissä, kun etenkin kaksi ensimmäistä erää mies otti isoja torjuntoja. Kolmannessa erässä tilille merkittiin enää vain yksi torjunta.

– Ihan hyvin meni omakin peli, en koskaan ole Classicia vastaan alle kymmentä maalia päästänyt, nyt on sekin koettu, Ripatti nauraa.

Peli sai vieraiden kannalta pahimman mahdollisen alun, kun Classicin kova karvaus ajoi alimpana miehenä operoineen Janis Ragovskisin pallonmenetykseen puolen minuutin jälkeen ja Classic pääsi vapaasti viimeistelemään. Perttu Koljonen toi LASBin muutaman minuutin päästä tasoihin, mutta Classic paineli seuraavat kolme maalia. Antti Ripatti otti isoja torjuntoja ja myös Timi Kotka onnistui iskemään ensimmäisen liigamaalinsa. Classic painoi vielä yhden maalin erän loppuun ja erätaukolukemiksi näin 5-2.

– Pakko sanoa, että tuntuu pirun hyvältä. Vesku pääsi laidasta pelaamaan Tiitukselle, huusin siinä täysiä Tiitukselle, että samassa laidassa olen. Pääsin siitä sitten nokikkain Torisevaa vastaan, pieni haasto keskelle, silmät kiinni ja sinne päin, etukulmasta meni sisään. Oli onnea matkassa, maalintekijä Kotka kertaa maaliaan.

Kotkan kolmosketju oli huomattavasti pirteämpi tänään kuin maanantain ErVi-pelissä ja ketjun jokainen jäsen onnistui maalinteossa. Peliä ennen painotettu rohkeus näkyi ketjun pelissä komeasti.

– Rohkeutta painotettiin ennen peliä ja käytiin läpi huonosti menneitä tilanteita ErVi-pelistä. Lähdettiin niitä sitten parantamaan ja oltiin selvästi parempia tänää kuin maanantaina, Kotka myöntää.

Toinen erä aloitettiin pirteästi ja Classic olikin ajoittain vaikeuksissa valkoisten painaessa päälle. Läpi erän paikkoja saatiin luotua, mutta Lassi Toriseva oli hyvässä vireessä Classicin maalilla. Hyvässä vireessä oli myös kotijoukkueen hyökkäys, kun se lisäsi johtoaan kahdella maalilla.

– Hyvä peli meiltä, kaveri oli alussa parempi, meillä osa jännitti ja sitä kautta tuli virheitä. Classic pääsi karkumatkalle. Toisessa erässä oltiin jo parempia ja luotiin ainakin sama määrä paikkoja kuin Classic, mutta me ei tehty maaleja toisin kuin kaveri. Erä meni Classicille, vaikka minun silmään näytti hyvältä erältä meiltäkin, päävalmentaja Kalle Tyrkäs pohtii.

Kolmannessa LASB sai mahdollisuutensa kiriin parillakin ylivoimalla ja toinen niistä käytettiin Tiitus Salokankaan laukauksella. Toisen kavennuksen pääsi ujuttamaan Joonatan Surakka läpiajosta ja piti vieraiden kirin voimissaan. Kolme minuuttia ennen loppua vietettiin aikalisä ja lähdettiin yrittämään ilman maalivahtia ja yritys tuotti tulosta.  Viidennen maalin pääsi tekemään Tuure Ailio Salokankaan oivasta syötöstä ja kapteeni teki vielä toisenkin perään, tuoden LASBin maalin päähän. Classic ja Sami Johansson pääsi lyömään tyhjään maaliin varmisteluosuman, joka oli myös miehen 500. runkosarjapiste. Jesse Arola toi vieraat vielä kerran maalin päähän, mutta tasoitus ei lopulta tullut, vaikka lähellä käytiin.

– Kolmanteen erään sovittiin vain, että laitetaan kaikki likoon ja pelataan omien juttujen kautta ja koitetaan maali kerrallaan hiipiä lähemmäksi. Siinä onnistuttiin, mutta se ei ihan pisteille asti riittänyt. Ei katkennut selkäranka, vaan uskottiin loppuun asti, Tyrkäs sanoo.

Lauantaina pelataan viikon kolmas ottelu, tällä kertaa kotona. Vastaan tulee vieraita kaukaa pohjoisesta, kun OLS tulee Suurhallille. Classic-vääntö jätti paljon hyviä asioita tulevaisuutta varten.

– Ennakkoluulotonta haastamista ja kaksinkamppailupelaamista sekä iloista mieltä. Tehdään omat asiat silloinkin hyvin ja tehdään siitä vaan uusi päivä, Tyrkäs tiivistää lauantain ohjeet.

Kuva: Juhani Järvenpää.