Otteluennakko: Pystyvätkö oranssit jatkamaan siitä, mihin Classicia vastaan jäätiin?

Ruuhkaviikko pistetään pakettiin lauantaina Suurhallilla, kun OLS matkaa Oulusta Lahteen LASBin vieraaksi. OLS kohdattiin viimeksi marraskuussa Oulussa ja tuolloinkin ottelu päätti kolmen pelin viikon, josta ensimmäiset kaksi peliä oli hävitty. Silloin loppulukemat olivat 7-9 LASBin hyväksi ja erityisesti mieleen jäi Vili Näverin hattutemppu.

LASB on yhä sarjan viidentenä, mutta pudotuspelien kotietua ajatellen voittoja pitäisi napata pikapuoliin. OLS puolestaan käy kamppailua putoamiskarsintojen välttämisestä ja on toistaiseksi kuivilla niistä 11. sijalla.

Vastustaja tutuksi

Oululaisjoukkueen kausi on ollut kaksijakoinen. Parhaimpina iltoinaan se on pystynyt voittamaan Indiansin ja nipistämään pisteen Classicilta, mutta heikoimpina hetkinään pahoja tappioita on tullut muun muassa Jymylle ja Tiikereille. Voittoja on kertynyt kuusi kappaletta ja tappioita näin ollen 14. Joukkueen edellisestä pelistä tulee kuluneeksi lauantaina viikko ja oululaiset jatkavat Lahdesta sunnuntaiksi Kuopioon.

Joukkueen ykköstykkinä on kunnostautunut keskushyökkääjä Valte Karvonen 11+14=25 pisteellään ja hyvää tulitukea on antanut muun muassa ketjukaveri Tuukka Kivioja (6+16=22) ja Juho Sorri (13+8=21). Edellisessä kohtaamisessa hattutempun verran maaleja mätti myös Matias Tiira, joka tosin ei joukkueen viime peleissä ole kokoonpanossa ollut.

– En oikein tiedä mitä heiltä odottaa, melko ailahtelevainen porukka. Sellaisia raastajia Oulusta tulee, paljon tekevät hommia ja hirveällä peittopelillä yrittävät syödä meidän eväät. Taisteleva ja raastava porukka, ihan täyden päivätyön saa tehdä, että pisteet jäävät himaan, LASBin ykkösketjussa hyökkäävä Joonatan Surakka sanoo.

LASBin lähtökohdat

Viikon kolmannessa pelissä päästään vihdoin palaamaan kotikentälle Helsingin ja Tampereen tappioiden jälkeen. Molemmat olivat tiukkoja pelejä ja ne olisivat voineet kääntyä myös LASBin hyväksi, joten nälkää pitäisi riittää runsaasti kotiaskissa. Erityisesti Classicia vastaan esitys oli lupauksia herättävä.

– Aika nopeasti se peli unohdettiin, vaikka päättyi loppujen lopuksi aika hyvinkin. Otetaan siitä OLS-matsiin mukaan se meidän kolmannen erän fiilis mihin jäätiin, niin kyllä siitä voitto irtoaa, Surakka pohtii.

Alkukauden sitkeys oli ollut hieman kadoksissa kuluvan vuoden puolella, kun vastoinkäymisten kohdatessa joukkue on meinannut usein lannistua. Tästä päästiin hieman jo eroon Classicia vastaan, kun pahimmillaan  7-2 -tilanteessa ollut peli pystyttiin vielä kääntämään lähes pisteille asti.

– Se osoitti hyvää joukkuehenkeä ja taistelutahtoa, kun ei selkä suoristunut, vaikka viiden maalin tappiolla oltiin kahden erän jälkeen.

Erityisesti vaikeuksia ovat lähiaikoina tuottaneet kovilla panoksilla joko pudotuspelipaikasta tai karsintojen välttämisestä pelaavat joukkueet, kuten Steelers ja ErVi. Myös OLS kamppailee suorasta sarjapaikan säilyttämisestä, joten puolivaloilla ei ole varaa heitä vastaan pelata.

– Pitää olla alusta asti hereillä. Vähän tuntui, että jäätiin kaverin jalkoihin Steelersiä ja ErViä vastaan, kun tosi isoista pisteistä pelasivat. Omalla pelillä vaan luulisi voiton tulevan, Surakka sanoo.

Surakka itse pelaa vahvaa kautta ja näpeissä on jo henkilökohtainen piste-ennätys liigatasolla. Myös tammikuussa mies on lukeutunut LASBin pirteimpiin pelaajiin ja tulostakin on tullut.

– Olen saanut valmennukselta paljon luottoa ja sitä kautta vähän itseluottamusta lisää. Toivotaan, että vire jatkuu huomennakin, eiköhän se loppukauden kestä.

 

LASB – OLS Lahti Energia -areenalla lauantaina 30.1. kello 17 alkaen. Ottelun näyttää Ruutu+!