Otteluraportti: LASBille jäi käteen pettymys, OLS:lle kolme pistettä

Painoiko viikon kolmas peli jaloissa vai mikä mätti, mutta LASB ei aivan parhaimpaansa päässyt OLS:aa vastaan lauantain kamppailussa. Kova vääntö kallistui lopulta 3-4 -lukemin oululaisten nimiin.

– Ihan hyvin tultiin peliin, siinä ei vikaa. Kolmas peli viiteen päivään, yleisesti se näkyi pelissä, että ei ollut enää jalka terävimmillään eikä kaksinkamppailuihin ihan parasta mahdollista voimaa. Pallossa oltiin ihan hyviä, mutta vähän liikaa ajauduttiin hyökkäyspäässä pyörimään kehälle kun kaveri puolusti tosi tiiviisti ja peitti ahkerasti, LASBin valmentaja Henri Vilén kertaa.

– Kivilompololle ei varmaan kovin suurta torjuntamäärää tullut, vaikka meillä monella jätkällä vetonappi olikin pohjassa. Hienosti kaveri puolusti. Turhan helpoksi ollaan tehty vastustajan maalinteko, hölmöjä virheitä tulee ajoittain ja niistä pari maalia omiin tänäänkin, hän jatkaa.

Peliin saatiin jälleen vahva alku, kun jo puolentoista minuutin pelin jälkeen LASBin kakkosparissa pelannut Konsta Lehtonen pääsi sivaltamaan ensimmäisen liigamaalinsa ohi loistavan pelin pelanneen OLS-veskari Vinski Kivilompolon. Pallo lähti talteen muistoksi. Perttu Koljoselle maalin syöttöpiste puolestaan oli miehen liigauran 200. tehopiste, komeita tasalukuja!

– Sokeakin kana sen jyvän joskus löytää. Pekeltä tuli hyvä levitys, aina olen ampunut ylös niin sen kerran kun ampuu alas niin eiköhän se sinne heti mene. Nyt ruvetaan ampumaan alas sitten kun tuntuu osuvan, maalintekijä Lehtonen tuumaa.

LASBin johto ei kantanut kymmentäkään minuuttia, kun erän puolenvälin jälkeen OLS:n kolmosketjun konkari Petri Niemelä napautti pelin tasoihin Riku Ruonakankaan vedon kimmottua päätylaudoista maalin kulmalle tarjolle.

Toisessakin erässä paukutettiin yhtä monta maalia per puoli, kun kahdentoista minuutin jälkeen Juho Sorri pääsi laukomaan vapaasti Santtu Pohjosen nenän edestä LASB-puolustuksen ajatusvirheen jälkeen. Tämä kuitattiin reilut kolme minuuttia ennen erän loppua kun Perttu Koljonen sivalsi totutun tarkan laukauksen etukulmasta maaliin. Vielä viimeiseen minuuttiin iskettiin maalit mieheen, kun ensin Joni Puolakka sutaisi pallon maaliin tyylikkään syöttökuvion päätteeksi ja seuraavassa vaihdossa OLS tasoitti jälleen, asialla Tuukka Kivioja. 

Kolmannen erän ensimmäinen ja ainokainen maali nähtiin minuutin pelin jälkeen, kun Joona Alatorvinen pääsi kiskaisemaan Kosti Lehdon esimerkillisen nousun ja syötön päätteeksi. OLS pääsi yrittämään johtonsa lisäämistä myös rangaistuslaukauksesta pari minuuttia maalin jälkeen, mutta Pohjonen vei tässä pidemmän korren kuin laukoja Asla Veteläinen. LASB yritti loppukiriä, mutta yritykset jäivät useimmiten joko peittäviin OLS-pelaajiin tai viimeisenä lukkona toimineeseen Kivilompoloon. Oululaisten vaihtopenkki eli mukana varsinkin loppuhetkien peitoissa ja torjunnoissa ja kaikista eleistä näki, että isot pisteet oli tähtäimessä. Ne tilille myös lopulta rapsahti pettyneiden oranssipaitojen nenän edestä.

– 20% hyvää ja 80% harmittaa, mutta mennään eteenpäin. On tässä muutama peli vielä aikaa voittaa, Lehtonen summaa tuntonsa.

Syksyn liito on kääntynyt vaikeaksi jaksoksi alkuvuodesta ja OLS-peli jatkoi jälleen kitkerien tappioiden sarjaa “ennakkoon heikompia” vastustajia vastaan. Viime aikoina tappioita on tullut muun muassa Steelersille, EräViikingeille sekä nyt OLS:lle, jotka kaikki taistelevat kovalla tarmolla joko pudotuspelipaista tai karsintojen välttämisestä. Näitä vastaan esitykset ovat jääneet vajaiksi. Myös Vilén tiedostaa tämän.

– On ehkä vähän tuudittauduttu siihen, että ollaan pisteissä vähän vastusta edellä vaikka fakta on se, että pelit eivät jatku keväällä jos ei aleta voittamaan eikä nähdä pelejä panoksellisina. Vastustajat on pelanneet sarjapaikoista ja karsijan paikoista joka pelissä selkä seinää vasten, ja se on aavistuksen kovempana nälkänä näkynyt vastustajalla kaikessa tekemisessä.

– Ollaan joukkueen kanssa puhuttu, että se 110% pitää löytyä suorituksesta joka pelissä että pisteitä karttuu. Ehkä ei olla oltu kuin siinä 99% tasolla ajoittain, niin ne maalin pelit, jotka syksyllä voitettiin, ovat nyt alkaneet kääntyä toisinpäin, Vilén sanoo.

Seuraavaan peliin Nurmossa Jymyn vieraana on nyt aikaa hieman vajaat kaksi viikkoa. On siis hyvin aikaa hioa peliä ja asennepuolta, jos on tarve. Treeniviikkojen painopisteet ovat jo hyvin selvillä.

– Pari viikkoa on aikaa treenata. Katsotaan videolta mitä voidaan pelissä parantaa. Etenkin hyökkäyspään asioita varmasti harjoitellaan ja maalintekoakin, oli meillä paikkoja tehdä tänäänkin. Jonkinnäköinen kirous siellä on, kun ei tyhjistäkään saada osuttua sisään. Parannetaan omaa tekemistä siltä osin, että pinnoja alkaa karttua.

– Päätä pensaaseen painamatta lähdetään hyvien treeniviikkojen jälkeen Nurmoon ainoana tavoitteena kolme pistettä. Muuta vaihtoehtoa ei ole, Vilén päättää.

Kuva: Petteri Laine.