Otteluennakko: Vapauttavaa voittoa hakemaan Nurmosta

Runkosarjan loppurutistus alkaa LASBin osalta perjantaina, kun bussi suuntaa kohti Nurmoa Jymyn vieraaksi. Sarjanousijan kotiluola on oransseille uusi paikka, sillä Jymyä ei ennen tätä kautta olla kohdattu.

Edellinen ja ainut kohtaaminen joukkueiden välillä on marraskuun lopulta Lahdesta, kun Jymy kaatui 9-7 -maalein. Ottelu oli LASBille vaikea ja voittomaali saatiin aikaiseksi Perttu Koljosen lavasta aivan ottelun loppuhetkillä. Tällä kertaa toiveissa olisi varmasti ehjempi esitys.

– Se oli vaikea peli. Silloin oli hyvä jakso alla, eikä sitten oltu aivan oikealla asenteella liikkeellä siinä pelissä. Helppoja maaleja meni silloin todella paljon. Oltiin sen verran kovassa lennossa silloin, että rutiini onneksi riitti kääntämään se lopussa vielä meille, kapteeni Tuure Ailio kertaa.

Nurmoon päästään lähtemään helpottuneemmissa tunnelmissa, kun keskiviikkoisessa ottelussa ErVin ja TPS:n välillä ratkesi, että LASB tulee varmuudella pelaamaan pudotuspeleissä tällä kaudella.

– Hyvältähän se tuntuu. Niin kauan kun itse olen täällä Lahdessa ollut, se on ollut tavoitteena ja nyt se sitten vihdoin toteutuu. Kiva päästä aikuisten peleihin, Ailio myhäilee.

– Tuo se varmasti vähän rentoutta tekemiseen. Meille tärkeintä tässä kuitenkin on se, että meillä kun on avainpelaajia loukkaantuneena, niin he saavat nyt aikaa kuntoutua eikä tarvitse väkisin runkosarjan loppuun kiirehtiä mukaan.

Vastustaja tutuksi

Täksi kaudeksi liigatasolle noussut Jymy on pelannut perinteisen vaikean sarjanousijan kauden ja on sarjataulukossa toiseksi viimeisenä, tasapisteissä Welhojen kanssa. Joukkue on kasannut koko kaudella kaksi voittoa, joista viimeisin on joulukuulta Steelersin vieraana. Sittemmin tilille on kertynyt yhdeksän tappiota peräjälkeen. Viimeisin niistä on maanantailta, kun nurmolaiset taipuivat paikallisvastustaja SPV:lle niukasti 4-5.

– Kaverille jokainen piste on tosi tärkeä sarjapaikan kannalta, eivät varmasti luovuta missään vaiheessa peliä, oli taululla mitä tahansa. Se tuo heille painetta pelaamiseen, yritetään me sitten rennosti paineettomassa tilassa pelata hyvä peli, Ailio pohtii

Joukkue on sekä päästänyt toiseksi eniten että tehnyt toiseksi vähiten maaleja sarjassa Welhojen jälkeen. Jymyn ykköstykkinä on häärinyt Tommi Hakala tehoin 16+10=26 ja onkin ainoa yli 20 pistettä tehtaillut jymyläinen. Joukkueiden viime kohtaamisessa tehomiehenä häärivät Hannu Palomäki ja Niko-Arttu Perälä, molemmat kolmen pisteen verran. Molemmilla on 15 pistettä kasassa koko kauden mitalta.

– He tekevät paljon hommia kentällä ja pelaavat sarjapaikastaan. Varmasti he ajattelevat, että me ollaan yksi mahdollisuus napata pisteitä loppukaudesta. Ei tule helppo peli heitä vastaan.

LASBin lähtökohdat

Käsillä alkavat olla viime hetket kääntää kurssia voitolliseksi ennen pudotuspelien alkua.  Kuluvan vuoden puolella on pelattu jo seitsemän kertaa ja voittamaan on onnistuttu ainoastaan Welhot. Nurmossa olisi oiva sauma muuttaa tilannetta.

– Nurmoon lähdetään ainoana tavoitteena kolme pistettä, Henri Vilén paalutti jo OLS-ottelun jälkeen.

Viimeksi LASB pelasi toissa viikolla kolmen pelin verran, kun takkiin tuli EräViikingeiltä, Classicilta ja OLS:lta. Kaikki olivat tiukkoja pelejä, mutta kääntyivät kuitenkin vastustajan laariin.

– Olisihan se kurssi hyvä kääntää. Ei meillä minkäänlaista paniikkia tässä kuitenkaan ole, kaikki kolme peliä olivat maalin tappioita ja ihan hyvin pelanneille vastustajille. Nyt olisi hyvä mahdollisuus Nurmosta lähteä vapautuneella mielellä ja hakea sitä kurssin käännöstä.

Kaksi viikkoa on ollut aikaa valmistautua otteluun, ja aika on käytetty tehokkaasti harjoitellen. Tällä viikolla on haettu hyvää pelituntumaa, kun edustusmiehistö on pelannut kaksi harjoitusmatsia A-junioreita vastaan. Myös videoita on katsottu.

– On yritetty katsoa, missä heidän puolustuksessa aukeaa tilaa. Kääntöpeli on myös sellainen juttu, mitä ei viime peleissä olla pystytty juuri hyödyntämään ja nyt olisi mahdollisuus ja tarkoitus sitä pystyä kiristämään.

–  Ei varmasti tule helppo matsi olemaan, mutta uskon, että jos me asennoidutaan kunnolla eikä anneta rentouden mennä löysyyden puolelle, niin meillä on oikein hyvät mahdollisuudet kolmeen pisteeseen, Ailio päättää.

 

Jymy – LASB Nurmon liikuntahallilla perjantaina 12.2. klo 18.30 alkaen, ottelun näyttää Ruutu+!