Otteluraportti: Nurmosta kotiin tyhjin käsin – ”Vaikea jakso on käynnissä ja hiljaista on joukkueen sisällä”

Ensi kertaa pudotuspelijoukkueen statuksella liigapeliä pelannut LASB ei saanut läheskään parastaan pöytään Nurmon vierailulla, kun kotijoukkue hallitsi peliä kaksi erää LASBin ottaessa ohjat vasta kolmannessa. Loppulukemat merkittiin nurmolaisille vain 6-3, vaikka peli oli pahimmillaan jopa 5-0.

– Vaikea jakso on käynnissä ja hiljaista on joukkueen sisällä. Se näkyy kentällä, ei ole samaa positiivismielistä peliä, mitä aiemmin kaudella. Ollaan pärjätty hyvällä joukkuehengellä ja ”hyvän mielen säbällä”, sitä ei saada ilmaistua oikein nyt, kaksi maalia ottelussa iskenyt Tiitus Salokangas pohtii.

– Vastustaja pelasi juuri kuten oltiin ennakoitu, karvasi alhaalta ja oli terävä vastaiskuissa. Mitään ihmeellistä he eivät esittäneet, mutta ihan ei oma ajatus riittänyt tehdä pyydettyjä asioita, Henri Vilén analysoi.

– Matalalta puolustavaa joukkuetta vastaan ei ole helppo pelata, varsinkaan jos ne päästää johtoon. Vaikeaa on huipputontteja rakentaa. Paikkoja olisi kuitenkin ollut kun olisi antanut vaistojen viedä ja mies vaihtanut paikkaa ja pallo samalla. Kaveri peitti hienosti ja näki, että tarvitsee pisteitä. Pisteet jäivätkin heille ja kyllä he ne ansaitsivatkin, Vilén jatkaa.

Avauserä sai heti ikävän alun, kun LASBin nuori puolustaja Emil Karkulowski sai osumaa kasvoihinsa Jymy-hyökkääjältä. Pienen paikkailun jälkeen hän pystyi onneksi peliä jatkamaan, mutta synkemmäksi erä muuttui, kun Jymyn Matias Mäenpää siirsi kotijoukkueen johtoon ylivoimalla yhdeksän minuutin pelin jälkeen. Lisää tuli kolmisen minuuttia ennen loppua Hannu Palomäen lavasta ja erätauolle mentiin kahden maalin tappiolla. Puolustusalueella tuli virheitä eikä hyökkäyspäässä päästy aivan parhaimpaamme. Santtu Pohjoselle ei merkitty erässä yhtäkään torjuntaa.

Toinen erä oli vielä murheellisempi, kun kotijoukkue painoi taululle kolme maalia lisää LASBin nollaa vastaan. Jymy rokotti tylysti puolustuspään virheistä ja nurmolaiset peittivät myös LASBin laukauksia ahkerasti.

Päätöserään kentälle saatiin sisuuntunut vierasjoukkue ja peli oli pitkälti yhtä päätyä läpi erän. Maalille vaihdettiin Antti Ripatti ja kaikkiin ketjuihin tehtiin muutoksia. Maalit vain jäivät puuttumaan, kunnes ensimmäiselle ylivoimatilaisuudella 12 minuutin jälkeen vihdoin helähti Tiitus Salokankaan lavasta. Seuraavaa saatiin odottaa viisi minuuttia, kun Perttu Koljonen iski toisen kavennuksen. Seuraavan iski kuitenkin Jymy tyhjään rysään ja peli oli sitä myöden taputeltu. Salokangas onnistui vielä toisen kerran viime sekunneilla, mutta se oli laiha lohtu.

– Treeneissä oma hyvä tekeminen on kyllä näkynyt, mutta se pitäisi peleihinkin löytää, se kun on vähän tämänkin homman tarkoitus. Pojat saavat siitä keskustella keskenään. Tappajan vaistot vähän puuttuivat tänään, ei ollut sitä voittamisen vaatimaa nälkää, eikä voittavia asioita siten pelissä. Sen myötä tulostaulun lukemat olivat tänään tuollaiset, Vilén summaa.

Kuva: Juha Käenmäki.