Otteluennakko: Ainoastaan voitto mielessä Turkuun

Runkosarjan toiseksi viimeinen peli on edessä keskiviikkona Turussa, kun LASB lähtee haastamaan sarjan neljättä sijaa pitävää TPS:aa. Edellisen kerran kohdattiin marraskuun puolivälissä Lahdessa, tuolloin pisteet matkasivat Turkuun tylyin 6-0 -lukemin.

– Vastustaja oli kohtalaisen tappava maalipaikoissaan ekassa erässä, se on vähän huono juttu päästää tuollaisen hyvin puolustavan jengin heti johtoon, sitä on vaikea kammeta sivuun. Jos heidät johtoon päästää, se pitäisi saada pidettyä siinä yhdessä-kahdessa maalissa, siihen ei silloin ihan pystytty. Sieltä on vaikea viiden tai kuuden maalin takaa lähteä taikomaan, Tino Nivala muistelee viime kohtaamista.

TPS on pudotuspelien kotietunsa jo varmistanut, ja se on myös yksi mahdollisista oranssien pudotuspelivastustajista. Tällä hetkellä joukkue porhaltaa neljän ottelun voittoputkessa, LASB puolestaan yhtä pitkässä tappioputkessa.

Vastustaja tutuksi

TPS on varmistanut paikan runkosarjan kärkinelikkoon ja pudotuspelien kotietuun jo ennen viimeisiä kierroksia. Tällä hetkellä sarjassa neljäntenä oleileva turkulaisnippu pystyy vielä nousemaan toiselle tai kolmannelle sijalle ohi KrP:n ja Oilersin, joten pisteille olisi käyttöä myös kotijoukkueella.

Turkulaisnippu on pelannut vakuuttavaa kautta ja kärkipelaajat ovat tehneet hyvää tulosta. Maajoukkueen luottoratsut Miko Kailiala (26+16=42) ja Mikko Hautaniemi (22+17=39) ovat omassa luokassaan ja heidän takanaan muun muassa Ville Hirvisuo ja Waltteri Vesterinen ovat antaneet mallikasta tulitukea.

Hyökkäystaituruuden lisäksi mainittavaa on TPS:n puolustuspeli. Joukkuetta vastaan on vaikeaa tehdä maaleja, kun omaa maalia suojellaan kovin ottein. TPS onkin päästänyt koko sarjan vähiten maaleja, eikä suotta. Puolustuksen johtohahmona häärii viidettä kautta putkeen maajoukkuemies Lauri Stenfors, joka saavutti sunnuntaina 300 pelatun liigaottelun rajan.

– Erittäin ärsyttävä vastus kaikin puolin. Puolustaa tosi hyvin omaa päätä ja tykkää pitää palloa paljon. Joudutaan varmaan olemaan ilman palloa aika paljon keskiviikkona, silloin korostuu meidän henkinen kärsivällisyys.

LASBin lähtökohdat

Pudotuspelipaikan varmistuminen ei paljoa lämmitä, jos nykyisellä vireellä sinne lähdetään. Jymyä vastaan kyykkääminen jätti paljon pohdittavaa koko joukkueelle.

– Ei meillä ollut siinä pelissä kuin yksi tavoite, ja se oli voitto. Ei päästy murtamaan Jymyn muuria kunnolla ennen kuin lopussa vasta. Ei oltu tarpeeksi hyviä yksinkertaisesti, että oltaisi saatu maaleja aikaan.

Vaikka tappiollinen trendi pudotuspelien alla ei paras mahdollinen tilanne olekaan, ei Nivala ainakaan ole siitä vielä kovin huolissaan. Ilmapiiri joukkueen sisällä on hyvä, vaikka pelisuorituksissa hieman viilattavaa onkin.

– Ihan hyvä meininki on, ei se huono missään vaiheessa oikeastaan ole ollutkaan. Peleissä on se viimeinen puristus puuttunut, millä tiukkoja pelejä olisi pystytty kääntämään voitoiksi. Paljon on ollut tiukkoja pelejä, joista on tappio jäänyt, mitkä oltaisiin ehkä syksyllä pystytty kääntämään voitoiksi. Viimeinen pieni lataus jäänyt puuttumaan. Ei tässä huoletta voida pleijareihin rallatella.

LASB on kuluvan vuoden puolella onnistunut voittamaan vain yhden pelin kahdeksasta pelaamastaan, ja näissä peleissä omaan maaliin on uponnut palloja hieman yli kuuden maalin keskiarvolla. Se on hieman liikaa.

– Omiin ei saisi mennä tuollaisia määriä maaleja mitä nyt on mennyt. Pitää saada muutettua omaa asennetta kentällä siten, että ensimmäinen tehtävä sillä olisi suojella omaa maalia ja sitten vasta lähteä hyökkäämään. Ollaan menty aika hyökkäys edellä ja puolustettu jos on keritty. Pitäisi kääntää toisinpäin tämä ideologia, Nivala analysoi.

TPS on haastavimpia mahdollisia vastuksia lähteä kurssia kääntämään, kun kyseessä on kärkipään joukkue, eikä LASB ole sarjapeleissä turkulaisnippua kyennyt koskaan aiemmin kaatamaan.

– Kyllä se muutos tilastoon tulee. Joissain treenipeleissä on taidettu muutamankin kerran voittaa, mutta virallisissa peleissä ei olla voitettu. Nyt olisi hyvä hetki näyttää, että onnistutaan heidät kaatamaan pleijareiden alla.

– Tavoitteet ovat hyvinkin selkeät, nämä viimeiset pelit olisi voitettava. Voittoja haetaan ehdottomasti molemmista, Nivala summaa.

 

TPS – LASB keskiviikkona 17.2. klo 18.30 alkaen Turussa, ottelun näyttää Ruutu+!