Otteluraportti: TPS löi kaksinumeroiset taululle – ”Nyt kyllä koetellaan todella paljon”

LASBin keskiviikkoisesta vierailusta Turkuun ei paljoa kerrottavaa jälkipolville jäänyt. Ottelun ensimmäinen puolikas kamppailtiin tasaisesti, mutta pelin edetessä TPS meni menojaan ja löi lopulta taululle murskaavat lukemat 10-2. Voitto TPS:sta liigapelissä jäi yhä odottamaan itseään.

– Nyt kyllä koetellaan todella paljon. Perhanan vaikea jakso on vaan käynnissä, syöttöpisteen LASBin avausmaaliin saalistanut Patrik Laitinen summaa tuntojaan.

– Tänään jos positiivista tästä hakee, niin ekat puolitoista erää painittiin hyvin ja peli oli siihen asti melko tasainen. Sitten taas kun kaveri sai pari maalia eteen niin meillä alkoi taas selkäranka vähän katketa. Se on ollut paha ongelmakohta meille, hän analysoi.

Otteluun lähdettäessä suunnitelmana oli puolustaa tiiviisti ja iskeä vastaan tehokkaasti, ja tätä toteutettiinkin varsin hyvin erityisesti ensimmäisessä erässä. Hiljalleen ote alkoi lipsua käsistä.

– Paljon oli puhuttu siitä, että aletaan samoja perusjuttuja taas tekemään mitä syksyllä, eli puolustetaan tosi tiukasti ja tehdään vaikeaksi kaverille maalin teko. Siinä onnistuttiin se puolitoista erää ihan OK, sitten muutama helpompi lipsahdus sen käänsi. Täytyy olla itsekin kovempi vain maalin edessä ja siivota ne jatkopallot veskarin edestä. Muutamia sellaisia maalineduspalloja oli taas mitkä jäi vaivaamaan, Laitinen harmittelee.

Avauserä kamppailtiin varsin tasaisissa merkeissä. Kotijoukkue vyörytti enemmän pitkiä hyökkäyksiä ja pelasi pallonhallinnan kautta, kun taas LASB pääsi hyökkäämään pitkälti vastahyökkäyksien ja nopeiden kääntöjen kautta. Avausmaalin iski hieman onnekkaasti TPS:n Ville Hirvisuo kolmen minuutin pelin jälkeen, mutta LASBillakin oli lukuisia paikkoja. Tasoitusmaalin iski Perttu Koljonen 15 minuutin jälkeen, ja olihan miehellä erässä paikkoja ainakin kahteen lisämaaliinkin. Johtomaalia tarjottiin erän lopulla rangaistuslaukauksesta, mutta Janis Ragovskis ei onnistunut tässä Olli Kuismaa ohittamaan.

Toisenkin erän alkuun LASB oli tiukasti pelissä kiinni ja maalipaikkoja syntyi lukuisia. Ykköskentän värkkäämän huipputontin jälkeen peli kääntyi nopeasti omiin ja TPS:n Tupla-pelaaja Miko Kailiala vei isännät jälleen johtoon. Lisämaaleja turkulaisille tuli vielä kaksi erän edetessä LASBin hyvästä taistelusta huolimatta.

Kolmanteen erään lähdettiin pienillä ketjumuutoksilla joka ketjuun. Paikkoja saatiin jokunen luotua niilläkin, mutta TPS meni menojaan, tehden vielä kuusi maalia Antti Ripatin ohi. LASBin ainokaisen erässä viimeisteli Koljonen illan toisellaan, mutta se oli enää laiha lohtu. Erän loppua kohden LASB oli jo varsin aseeton ja pisteet jäivät Turkuun selvällä marginaalilla.

Tappiota on aikaa sulatella yli viikko, kun seuraavan kerran pelataan kotiaskissa lauantaina 27.2. Westend Indiansia vastaan. Kyseessä on runkosarjan viimeinen peli ja viimeinen mahdollisuus hakea askelmerkkejä pudotuspelien alla.

– Onneksi on vielä yksi runkosarjapeli edessä, päästään siihen vääntämään kova peli vielä ennen pudotuspelejä. Ei auta kuin laittaa työhaalaria takaisin niskaan ja koittaa jaksaa painaa hommia, Laitinen summaa.

 

Kuva: Anssi Koskinen.