Otteluennakko: Pudotuspelien kenraaliharjoituksessa vastassa Indians

Ensimmäinen F-liigan runkosarja paketoidaan lauantaina täydellä seitsemän ottelun kierroksella. Lahdessa pelataan jännittävä kamppailu, kun Indians saapuu Espoosta LASBin vieraaksi. Joukkueet kamppailevat samoista sijoista, kun molemmat ovat tasapisteissä 38 pisteellä.

Viimeksi kun LASB ja Indians kohtasivat marraskuussa Espoossa, pisteet jäivät Otahallille 4-2 -lukemin. Tuo peli katkaisi LASBin alkukauden yhdeksän ottelun pisteputken, kenties tällä kertaa katkeaa puolestaan tappioputki?

– Hyvä vaihe oli silloin päällä, joten se harmitti kyllä silloin hävitä, kun ei hirveästi oltu vielä sitä koettu. Taisi olla aika vähämaalinen peli, varmaan aika samantyylinen peli tulee nytkin. Molemmat haluaa pelata pallolla ja vaihtaa pallolla sekä puolustaa tiukasti, LASB-hyökkääjä Tiitus Salokangas muistelee.

Vastustaja tutuksi

Indiansin kausi on ollut kaksijakoinen. LASBin tavoin myös Espoolaiset aloittivat kautensa vahvasti ja keikkuivat alkukaudella sarjan kärkipäässä. Kuitenkin marraskuun lopulla alkoi tulla lunta tupaan, kun ykköstykki Aaro Astala loukkaantui, eikä voittoja ole napsunut tilille sittemmin samaan tahtiin. Lauantain LASB-kohtaamiseen Astalaa on jo kuitenkin huhuiltu palaavaksi kokoonpanoon.

Ratkaisijan viittaa on kantanut kapteeni Valtteri Kainulainen, joka on nakutellut jo 31 maalia vastustajien verkkoon ja heittänyt kylkeen kahdeksan syöttöpistettä. Tulitukea ovat antaneet muun muassa ensimmäistä liigakauttaan pelaava Samuli Alaluusua (11+16=27), maalitykkinä kunnostautunut Niko Laiti (17+6=23) sekä Teppo Salo (13+10=23).

– Aika paljon on hyviä yksilöitä ja taitavia pelaajia joka kentässä. Se on vahvuus, että kolmanteenkin kenttään löytyy taitavia jätkiä. Valmiita ollaan, tulee sieltä ketä tahansa, Salokangas sanoo.

Edellinen peli Indiansilla on tämän viikon keskiviikolta, kun espoolaiset ottivat yhteen Classicin kanssa. Kamppailu pysyi varsin tiukkana loppuun asti, vaikka Classic pisteet hakikin lopulta 5-9 -numeroin.

LASBin lähtökohdat

Seurahistorian ensimmäiset liigatason pudotuspelit häämöttävät edessä, mutta vielä on Indians kohdattava ennen sitä. Kyseessä on kymmenes peli vuoden 2021 puolella, ja yhdeksästä edellisestä on saldona yksi voitto ja kahdeksan tappiota. Tälläkin hetkellä on niskassa viiden ottelun tappioputki. Lienee helppo sanoa, että se ei ole paras lähtötilanne pudotuspelien alla.

Viimeisin peli oransseilla on viime viikon keskiviikolta Turusta, kun TPS piti pisteet Kupittaalla selkein 10-2 -maalein. Lukemat olivat rumat, mutta antavat kenties hieman väärän kuvan pelitapahtumista.

– No luuhan sieltä käteen jäi, eikä pisteitä kotiin vietäväksi. Kaksi ekaa erää oli meiltä hyvää taistelua ja hyvä ilme oli porukalla. Tulos näyttää paperilla pahemmalta, kuin mitä se esitys todellisuudessa oli.

Sittemmin joukkueella on ollut aikaa valmistautua lauantain Indians-kohtaamiseen puolentoista viikon verran. Aika on käytetty Indiansin lisäksi myös kevään peleihin valmistautumiseen.

– Perusasioita on katsottu, miten kaveri karvaa ja avaa esimerkiksi. Pieniä teknis-taktisia asioita omasta pelistä, ei sen erityisempää. Tulevia pelejä varten ollaan harjoiteltu myös paineen alta lähtemistä, ettei jäätäisi niihin trappiin, Salokangas kertaa.

Lauantaina Indiansia vastaan odotuksissa on kova vääntö tasapisteissä olevien joukkueiden välillä. Runkosarja kelpaisi päättää voittoon.

– Kenraaliharjoitus ennen playoffeja, joten varmasti on kova henki päällä molemmilla ja kova tahto voittaa. Molemmat haluaa näyttää, että on pleijareiden arvoinen joukkue. Mikäänhän ei ole parempi tapa valmistautua pudotuspeleihin, kuin saada yksi kova peli vielä alle.

Marraskuun kohtaamisessa Indians päätti LASBin pisteputken, katkeaisiko tällä kertaa vuorostaan tappioputki heidän kustanuksellaan?

– Sehän olisi loistava tapa päättää runkosarja. Uskon ja luotan omaan joukkueeseen, että näin tulee tapahtumaan, Salokangas arvelee.

 

LASB – Indians Lahti Energia -areenalla lauantaina 27.2. kello 17.00 alkaen. Tunnelman kotikatsomoon välittää Ruutu+!