Otteluraportti: Pudotuspelien kenraaliharjoitus meni Indiansin nimiin

Runkosarja pistettiin pakettiin lauantaina kotikamppailulla Westend Indiansia vastaan. Kenraaliharjoitukseksi ennen pudotuspelejä tituleerattu vääntö oli tasainen ja tiukka, mutta kääntyi lopulta Indiansin nimiin 4-5 -lukemin. LASBin pistepussi ei karttunut, vaikka ei sekään täysi vääryys olisi ollut.

– Oltaisiin ehkä voitu ansaita tänään pisteitäkin. Aika tasainen peli ja pitkään aikaan paras peli meiltä. Pallolla oltiin hyviä koko joukkueena ja pystyttiin vaihtamaan pallolla. Omista pienistä virheistä kaveri sitten rokotti murhaavasti, kuten yleensäkin tällä tasolla tekee. Isossa kuvassa homma oli hanskassa kyllä, LASBin kärkiparin puolustaja Miikka Pentikäinen summaa.

Avauserässä jo viiden ja puolen minuutin jälkeen maalinteon aloitti Indians, kun joukkueen paras pistemies ja kapteeni Valtteri Kainulainen laittoi pallon ohi Santtu Pohjosen terävällä laukauksella vasemmasta laidasta. Vierasjohtoa ei kuitenkaan kestänyt kuin kolme minuuttia, kun jo oranssipaidat laittoivat pelin tasoihin. Vahvaa peliä pelannut ykköskenttä oli asialla, kun Pentikäinen toimitti pallon kulmasta maalin eteen, mistä Tino Nivala pääsi napauttamaan pallon häkkiin.

– Kova Astalan kenttä oli meillä suurimman osan ajasta vastassa, hyvin pärjättiin heitä vastaan. Pallottomana meillä ei ollut juurikaan ongelmia, vaan pystyttiin pitämään heidät pitkälti vaarattomana.Pallollisena pystyttiin ihan hyvin omiin juttuihin, vaikka kaveri karvasikin hyvin. Tosi tyytyväinen voi olla oman kentän peliin. Tehoja vielä lisää niin hyvä tulee, Pentikäinen arvioi oman kenttänsä peliä.

Toisessa erässä vieraat ottivat jälleen johdon itselleen vajaan seitsemän minuutin jälkeen, kun kolmoskentän sentteri Niko Laiti sivalsi terävän laukauksen maskin takaa etukulmaan. Erän puolenvälin jälkeen LASB kampesi jälleen tasoihin, ja jälleen asialla oli ykköskenttä. Tällä kertaa syöttäjänä toimi Jesse Arola ja viimeistelijänä maalin kulmalle noussut Jānis Ragovskis. Tasalukemissa edettiin aina erän loppuminuuteille, kun LASBin tuloksettoman ylivoiman jälkeen Indians käytti ensimmäisen vastahyökkäyspaikkansa ja otti johdon takaisin. Viimeisellä minuutilla Arolalla oli avopaikka tasoittaa ennen toista erätaukoa, mutta nuori Indians-maalivahti Juuso Jokisalo onnistui venyttämään jalkansa juuri poikkisyötön jälkeisen laukauksen eteen.

Päätöserässä oranssit tulivat jälleen sitkeästi tasoihin puolenvälin jälkeen. Patrik Laitinen polki vauhtia aina oman maalin takaa ja syötti Perttu Koljosen nokikkain maalivahti Jokisalon kanssa. Koljonen ohitti Jokisalon ja uitti pallon tylysti verkkoon. Alle minuutti tästä kuitenkin Pohjosen torjunnan jälkeinen syöttö ei mennyt omille, vaan pallon sai Valtteri Kainulainen, joka vei vieraat neljännen kerran johtoon. Parin minuutin päästä vielä Aaro Astala lisäsi johtoa kahteen maaliin, ja Astalan maali jäikin voittomaaliksi. Vili Näveri toi vielä isännät maalin päähän pari minuuttia ennen loppua, mutta sen jälkeen kiri ei mennyt maaliin asti ja pisteet suuntasivat Espooseen.

– Indians on hyvä jengi, siinä mielessä laadukas sählypeli. Ei ollut ihan niin murheellista meiltä, kuin mitä viime aikoina on ollut, vaan pelillisesti ihan hyvää tekemistä. Se antaa uskoa, että ollaan oikealla tiellä. Tuloksen saaminen on hankalaa, mutta peli oli hyvää, Pentikäinen sanoo.

Seuraava ottelu oransseilla on edessä ensi viikon perjantaina vieraskaukalossa. Paikka on vielä hämärän peitossa, sillä pudotuspelien otteluparit selviävät tiistaina aamupäivällä. Pentikäisellä on kuitenkin oma veikkauksensa tulevasta vastustajasta, kuten varmasti monella muullakin.

– Arvelen ja toivon, että sieltä tulee Classic vastaan. Luulen, että valitsevat meidät ja se sopii meille oikein hyvin. Classicia vastaan on kiva pelata, huippuäijiä vastaan syttyy eri tavalla ja saa itsestäänparhaan irti. Taso on niin kova, että siinä saa tosissaan mitata, millä tasolla itse on ja se on siistiä.

 

Kuva: Petteri Laine.