Otteluraportti: Classic ei jättänyt jossiteltavaa pudotuspeliavauksessa

Pudotuspelikevät alkoi LASBin osalta rumin lukemin tappiolla Tampereella. Runkosarjavoittaja näytti, että pokaaleita ei ole voitettu turhaan ja löi taululle tylyt 13-4 -lukemat.

– Missäpä he eivät olisi tänään parempia olleet. Aika kokonaisvaltainen vastustaja, oli parempi tänään ja ansaitsi voittonsa, Tino Nivala summaa.

Peli aloitettiin vahvasti isäntien komennossa, kun avausmaali syntyi jo ajassa 02:03 kolmosparin Tuukka Salon lavasta, kun Pallo pomppi epäonnisesti ohi Santtu Pohjosen. Lisää tuli kolmen minuutin päästä, kun Classic sai rangaistuslaukauksen, josta sarjan pistepörssivoittaja Sami Johansson laittoi pallon varmasti maaliin. Erän loppuun tamperelaiset viimeistelivät vielä kaksi lisää, näin ollen neljän maalin takamatkalta lähdettiin erätauolle.

– Ekassa erässä jäätiin pahasti telineisiin, eikä oikein uskallettu tehdä pallolla mitään ja kaveri sai turvallisen johdon, siitä oli vaikea lähteä enää kirimään, Nivala sanoo.

Toisessa erässä Classic löi alkutahdit ensimmäisen kuuden minuutin aikana kahdella maalilla ja lisäsi johtonsa jo kuuteen maaliin. Sitten tehtiin kuitenkin historiaa, kun Perttu Koljonen tälläsi LASBin seurahistorian ensimmäiset liigatason pudotuspelimaalit, ja saman tien kaksin kappalein. Lohtu oli kuitenkin laiha, kun Classic kuittasi nämä maalit iskemällä itse kaksi lisää. Toiselle tauolle 8-2 -tappiolla.

Sama kylmä kyyti jatkui päätöserässäkin. Tilaisuutta tarjottiin kaventaa jo muutaman minuutin jälkeen rangaistuslaukauksesta, mutta pelikentille palannut Miska Mäkinen ei Lassi Torisevaa onnistunut ohittamaan. Pakkipari Miikka Pentikäinen puolestaan onnistui lohtumaalin iskemään, mutta Classic vastasi tähän kolmella maalilla. Tämä riitti Pohjoselle ja maalille vaihdettiin Antti Ripatti erän puolivälissä. Nivala räväytti lopussa vielä maalin, jota tullaan kelaamaan highlight-koosteissa vielä pitkään. Isännät pistivät kuitenkin vielä pari lisää, loppunumeroiksi merkittiin 13-4.

– Se oli puhdas vahinko, joku refleksi tuli vain. En ole ikinä tuollaista uskaltanut kokeilla, en treeneissä enkä pihapeleissäkään varmaan.  Uran eka tuollainen yritys, sattui jostain syystä menemään, Nivala kuvailee jalkojen välistä iskemäänsä maalia.

Tappio on nollattava nopeasti, sillä seuraava peli on edessä jo sunnuntaina, kun sarja siirtyy Lahteen. Peliä ei ole aikaa juuri ennen sitä hioa, mutta muutama pieni kehityskohde löytyy.

– Nyt ruvetaan lataamaan akkuja ja syödään vähän lasagnea, sunnuntaina taas uudella vauhdilla peliin. Täytyy karvaukseen ja oman pään pelaamiseen keskittyä erityisesti, vastustaja naputteli aika pahasti tyhjistä maaleja sisään tänään. Anteeksiantamattomia merkkausvirheitä sattui paljon ja vastustaja pelasi rohkeaa ja hyvää hyökkäyspeliä, ei pystytty siihen vastaamaan.

– Se on ihan selvä, että sunnuntaina täytyy panostaa ottelun alkuun huomattavasti enemmän, ettei päästettäisi enää heitä karkumatkalle heti alkuun. Muuten tulee vaikea ilta, Nivala arvelee.

 

LASB-Classic sunnuntaina klo 16.00 alkaen Lahti Energia -areenalla, lähetys Ruutu+!

 

Kuva: Anssi Koskinen.