Otteluraportti: Sarja tasoihin kovalla puolustustaistelulla ja Jesse Arolan maaleilla

Lahti Energia -areenan maaliskuinen sunnuntai-ilta jää pitkiksi ajoiksi oranssisydänten mieliin, sillä tilille tuli ensimmäinen pudotuspelivoitto liigatasolla. Vauhdikas ottelu sisälsi tapahtumia kerrakseen. Voitto oli kokonaisvaltainen joukkue-esitys, mutta suurimpina tähtinä tuikkivat Jesse Arola neljällä maalillaan sekä Santtu Pohjonen 26 torjunnallaan.

– Hyvä ja upea taistelu. Kuten varmaan näkyikin, niin vähän jouduttiin taktisen puolen asioita muuttamaan, se oli oikea valinta. Kaveri näytti Tampereella, että ei ainakaan samalla kannata jatkaa, joten mentiin enemmän puolustus edellä ja vastaiskuilla. Kyllähän äijät ihan käsittämättömän esityksen painoivat siihen. Ei voi kuin ihmetellä, päävalmentaja Kalle Tyrkäs kertoo.

– Todella hyvät fiilikset, tänään antoi joka jätkä logolle kaikkensa.  Lähdettiin pitämään huoli siitä, että omissa ei soisi niin paljoa, silloin tapellaan aina voitosta jos kaveri pystytään pitämään kolmessa maalissa. Classic piti palloa, kuten odotettiinkin. Me kyykittiin siinä sen verran, että päästiin kääntämään. Sitten vielä naulattiin tänään todella tehokkaasti, maalitykki-Arola puolestaan summaa.

Ensimmäisessä erässä LASB tuli hyvällä sykkeellä peliin mukaan ja kamppaili tasaisesti sinipaitaista Classicia vastaan. Erän puolivälin jälkeen vieraille tarjoutui oiva mahdollisuus johtomaaliin, kun heille tarjoutui rangaistuslaukaus. Ville Lastikka lähti sitä ampumaan, mutta Pohjonen vei maalillaan pidemmän korren tilanteessa. Minuutti tästä juhlittiin jo toisessa päässä, kun Arolan laukaus pomppi maaliin, mutta tilanne merkittiin omaksi maaliksi Classic-puolustaja Juha Kivilehdon tökättyä palloa ennen maaliin menoa. Lisää ilonaihetta löi hyvään vireeseen puolustuksessa päässyt Matti Korhonen ylivoimamaalillaan ja Arola vielä kertaalleen puolitoista minuuttia ennen erätaukosummeria.

Toisessa erässä Classic pääsi vahvemmin peliin kiinni, kun se pääsi pelaamaan käytännössä erän neljä ensimmäistä minuuttia ylivoimalla. Toinen niistä tuotti tulosta, kun ykkösparin puolustaja Mikko Leikkanen onnistui iskemään ensimmäisen kavennuksen ja pistipä hän vielä toisenkin ennen erän puoltaväliä. Enempää ei erässä nähty, mutta rangaistuksia jaeltiin vielä loppuhetkillä, kaksi Classicille ja yksi LASBille. Miska Mäkinen otti ikävää osumaa jalkaansa loppuhetkillä, mutta pystyi kaikkien onneksi peliä jatkamaan kolmannessa erässä.

Kolmannen erän alkuun jatkuneella ylivoimalla oranssit pääsivät varmistelemaan johtoaan, kun Tino Nivala iski sarjan toisen maalinsa Tiitus Salokankaan syötöstä. Viimeiseen viiteen minuuttiin hakattiin vielä yhteensä neljä maalia. Leikkanen viimeisteli hattutemppunsa, jolla toi Classicin takaisin maalin päähän. Sitten alkoi Jesse Arolan viimeinen show, kun hän nakutteli vielä kolme peräkkäistä maalia, kahdesti Lassi Torisevan taakse ja kerran tyhjään häkkiin. Loppusummeri soi ja oranssien ensimmäinen pudotuspelivoitto F-liigassa oli tosiasia.

– Ei sitä meidän ja meidän fanien lisäksi varmaan muita salibandyneroja ole, jotka olisivat meille yhtäkään voittoa antaneet. Nyt se on ainakin otettu ja nyt saa uhota, että ei ne toista voittoa ota. Siitäkin ollaan eri mieltä, Tyrkäs sanoo.

Sarja jatkuu tiistaina Tampereella, sitä ennen taas palautellaan ja palaveerataan. Puolustusvoittoista taktiikkaa lie turha vaihtaa, kun vastassa on ärsytetty Classic.

– Varmaan koittavat vetää enemmän ja katsella videoilta, mitä kautta niitä lähtevät tekemään. Aika samalla lailla varmaan jatketaan, taistellaan vastaan, kun ne meitä koittavat murtaa, Tyrkäs ennakoi.

Classic – LASB game 3 tiistaina 9.3. Tampereella klo 18.30 alkaen!

 

Kuva: Petteri Laine.