Otteluraportti: Classicin tyly minuutin tehohetki koitui LASBin kohtaloksi

Classic ei antanut LASBin yllättää toista kertaa peräkkäin, vaikka alku olikin kolmannessa osaottelussa lupaava. LASBin turmioksi koituivat Classicin murhaava avausminuutti toisessa erässä, sekä tehottomuus kolmannen erän pitkällä ylivoimalla.

LASB sai ottelulle unelma-alun, kun taululla komeili avauserän puolivälissä jo 0-2 -vierasjohto. Maalien makuun pääsivät Matti Korhonen sekä viime pelissä Classicia kurittanut Jesse Arola. Kahden maalin johdosta ei kuitenkaan riittänyt riemua pitkään, kun Classic viimeisteli kolme maalia vielä ennen erän loppua.

– Saatiin hyvä startti ottelulle, kaksi nopeaa maalia ja paikat olisi ollut tehdä kolmas ja neljäskin. Eka kymppi tuntui, että pidettiin vastustaja aika hyvin poissa paikoilta. Sen jälkeen he tekivät kuitenkin aika kliinisesti ensin nopeasti kolme maalia. Ei siinä vielä mitään, ihan hyvin tilanne vielä hallussa ensimmäisen erän jälkeen, kapteeni Tuure Ailio kertaa.

Jos ensimmäisen erän loppupuoli oli murheellinen, niin erityisesti sitä oli toisen erän avausminuutti. Kun kellossa oli 21:05, Classic oli viimeistellyt erässä jo kolme maalia. Se oli hallitseva osapuoli läpi erän ja teki vielä erän loppuun yhden varmistusmaalin, erätaukolukemiksi näin ollen 7-2.

– Tokaan erään eka minuutti olikin sitten varmaan kauden synkintä aikaa, kaverilla osui sihti siinä aika kohdilleen. Pakko meidän oli luottaa omaan tekemiseen, että neljän maalin kaula on oikeinkin kurottavissa, kun on melkein 40 minuuttia jäljellä, Ailio pohtii.

Kolmannessakaan erässä valmista ei tullut. Todellinen etsikkoaika tarjoutui erän puolivälissä, kun Classicin Alpo Laitilalle tuomittiin viiden minuutin rangaistus tämän törmätessä Santtu Pohjoseen. Tulosta ei tästä saatu aikaan, ja Classic viimeisteli vielä yhden maalin erän lopussa tyhjään verkkoon.

– Vikassa erässä tarjottiin sitten pitkää erikoistilannetta, mutta kaveri oli lukenut sen hyvin pois. Pitää siihen jotain juonia keksiä, että ollaan taas seuraavalla kerralla tehokkaampia.

– Meidän puolustustaktiikka toimii tällä hetkellä ihan hyvin, tänäänkin yksi maali tuli aloituksesta ja yksi keskialueen menetyksestä. Meidän puolustusta ei liiaksi ole sahattu poikki, Ailio sanoo.

Uusi mahdollisuus kaataa Classicia on edessä torstaina, kun sarja jatkuu jälleen Lahdessa neljännen pelin merkeissä.

– Tästä pelistä ei hirveästi kannata mitään mukaan ottaa, muistellaan ennemmin sunnuntain matsia ja otetaan siitä virtaa. Ihan ei päästy samalle energiatasolle tänään, vastustaja oli viisaampi ja kärsivällisempi pallon kanssa, ihan samalla tavalla ei päästy peittoja tuulettelemaankaan.

– Tarvitaan lisää kärsivällisyyttä, se otetaan opiksi tästä päivästä. Pystytään pitämään sitten hyvä henki päällä, Ailio tuumaa.

 

LASB – Classic neljäs ottelu Lahti Energialla -areenalla torstaina 11.3. klo 18.30 alkaen, ottelun näyttää Ruutu+!

 

Kuva: Esa Takalo.