Otteluraportti: Classic haki voiton Lahdesta – sarja katkolla lauantaina

Classic tuli ja haki sen ensimmäisen playoff-voiton Lahdesta torstai-iltana. Tamperelaiset ottivat johtoaseman heti ottelun alusta, eivätkä sitä päästäneet lipsumaan missään vaiheessa. Joukkue pelasi tylyä johtoaseman peliä, eivätkä oranssipaidat saaneet juuri sitä kuuluisaa hippaakaan.

– Pyydettiin ennen peliä, että halu ja nälkä tulisi ihan sielusta asti joka jätkällä tänään, mutta ei sitä teoiksi kentälle pystytty muuttamaan. Harmittaa, että ei pystytä nyt itsestämme kaikkea ulosmittaamaan. Liian helpolla kaveri tänään päästettiin. Ei oltu niin fyysisiä eikä niin pelivalmiita, siten taas ei niin hyviä pallolla ja tehtiin sitten paljon helppoja virheitä, Henri Vilén luettelee.

Ottelu sai murheellisen alun, kun jo 40 sekunnin pelin jälkeen vierasjoukkue Classic pääsi tinttaamaan avausmaalin parin tuloksettoman poikkisyöttöyrityksen jälkeen. Pitkään edettiin maalin tappiossa, kunnes vieraat pistivät pari nopeaa maalia taululle 13 ja 14,5 minuutin peliajassa. Vielä loppuhetkillä ero nousi neljään maaliin. Oransseillakin oli paikkansa, mutta melkoista flipperiä erä oli kokonaisuudessaan.

Toinen erä jatkoi ottelun murheellista kaavaa. Classic pelasi johtoasemassa todella fiksusti pallolla hyökkäyspäässä, eivätkä oranssipaidat päässeet juurikaan hallitusti hyökkäämään. Classic löi taululle vielä kolme maalia ennen erätaukoa.

Kolmanteen erään tultaessa oranssipakkaa ravisteltiin kokoonpanon osalta, kun Perttu Koljonen, Miska Mäkinen, JP Auroila ja Santtu Pohjonen otettiin penkin päähän ja tilalle pelaavaan kokoonpanoon pääsivät Tiitus Salokangas, Ralfs Orste sekä Konsta Lehtonen. Salokangas toikin pientä lohtu LASBille kahdella tehopisteellään, kun tämä ensin syötti Tuure Ailion maalin ja teki itse toisen ylivoimalla. Lohtu oli laihaa, kun Classic vei ottelun kokonaisuudessaan maalein 2-9.

– Puhuttiin ennen peliä, että kertaalleen Classic kaadettiin kotona, joten he eivät ole täällä pleijareissa voittaneet yhtäkään peliä. Johdettiin myös viime peliä, joten eii sen uskon puutteesta pitäisi jäädä kiinni. Hieno mahdollisuus oli tänäänkin näyttää. En tiedä, onko maha täynnä yhdestä voitosta, mutta päätettiin, että eri näköinen nippu tulee Tampereella askiin ylihuomenna, pystytään petraamaan joka jätkä jokaisella osa-alueella, että saadaan paras itsestämme irti, Vilén pohtii.

Sarja on siis katkolla ensimmäistä kertaa lauantaina Tampereella, kun Classic isännöi LASBia sarjan viidennessä pelissä. Kenties selkä seinää vasten -asetelma saa LASBista parhaan terän esiin ja alkuviikosta palataan vielä Lahteen pelaamaan.

– Meidän pitää vain päästä sinne omalle ylätasolle tekemisessä, kenenkään ei tarvitse ylisuorittaa, mutta jokaisen pitäisi saada irti oma paras tasonsa. Tähän aikaan vuodesta sen pitäisi olla aika helppoa. Päästään pelaamaan selkä seinää vasten sitten Tampereella, eiköhän siellä nähdä uudestisyntynyt jengi, joka taistelee joka jutusta viimeiseen asti, Vilén päättää.

 

Classic-LASB 5. ottelu lauantaina Tampereella klo 16 alkaen.

Kuva: Petteri Laine.