Otteluraportti: Kausi päätökseen leuka pystyssä – ”Voi olla jätkistä ylpeä”

LASB toi pöytään upean esityksen lauantaina Tampereella puolivälieräsarjan viidennessä ottelussa. Classic pääsi jo kolmen maalin karkumatkalle, mutta toisessa erässä lahtelaissoturit nousivat vielä väkisin tasoihin. Classic teki vielä tarvittavan maalin kolmannessa erässä, eikä LASBin kiri riittänyt loppuun asti. Kesäloma kutsuu monivaiheisen kauden jälkeen.

– Ennen tätä peliä ajatus oli, että päästäisiin leuka pystyssä lähtemään täältä pois, oli lopputulos mikä tahansa. Se tavoite tässä täyttyi ja kaveri oli tänään tuon maalin verran parempi. Jossain muussa tilanteessa kuin ratkaisevassa pleijaripelissä tämäkin suoritus lämmittäisi enemmänkin kuin nyt. Voi olla jätkistä ylpeä, millaisen esityksen tänään esittivät, Henri Vilén summaa.

LASB tuli pirteästi ensimmäiseen erään ja sai luotua jo ensimmäisissä vaihdoissa potentiaalisia tekopaikkoja. Etenkin ykköskenttä oli hyvällä pelipäällä. Niin vain kuitenkin se oli isäntäjoukkue Classic joka teki maalit, ja kaksin kappalein. Erityisesti 2-0 -maali jäi harmittamaan, sillä se tuli suoraan LASBin hyvän hyökkäyksen jälkeen vastaiskusta.

Toisessa erässä tilanne alkoi näyttää huolestuttavalta, kun puolivälin tienoilla Sami Johansson pääsi nostamaan Classicin jo 3-0 -johtoon. Pari minuuttia siitä LASB pääsi iskemään ensimmäisen kavennuksen Joni Puolakan lavasta. Myöhemmin Classic sai tilaisuuden nostaa kotijoukkueen takaisin kolmen maalin päähän rangaistuslaukauksesta, mutta Santtu Pohjonen hoiti homman. Seuraavassa vaihdossa Perttu Koljonen iski toisen kavennuksen ja puolitoista minuuttia ennen loppua Patrik Laitinen löi pelin tasoihin.

Kolmanteen erään tultiin suurin odotuksin ja hyvällä hengellä, mutta Classic pääsi viimeistelemään parin minuutin jälkeen 4-3 -osuman, joka jäi lopulta ottelun voittomaaliksi. Classic pelasi erän fiksusti jälleen palloa pitämällä ja sai pidettyä LASBin vähissä maalipaikoissa. Kolmannessa erässä sinipaitojen maalilla Lassi Torisevalla merkittiin vain yksi torjunta, mikä kertoo karua kieltään erän kuvasta. Lopussa haettiin vielä tasoitusta kuudella viittä vastaan, mutta maaliin asti pallo ei enää löytänyt, ja kausi päättyi pettymykseen.

Ottelun jälkeen kopissa oli hiljaista miestä.

– Aika vähän puhuttiin pelin jälkeen.Tunteet pinnassa kaikilla ja tunteikas hetki. Realisoitui, että se oli tämän rupeaman viimeinen hetki. Valmennuksen mielestä joka jätkä voi olla ylpeä esityksestään. Tehtiin se, mitä pyydettiin, ja se riitti tänään vain maalin tappioon. Jonain toisena päivänä olisi voinut riittää pidemmälle, mutta ei tällä kertaa.

Nyt on aika vetää hetki happea ennen päättyneen kauden jälkipyykkiä ja seuraavaan kauteen valmistautumisen aloittamista. Vilén haluaa lähettää myös terveiset kaikille oranssisydämisille faneille vaiheikkaan kauden jälkeen:

– Kiitos kaikesta tuesta mitä tälläkin kaudella olette osoittaneet meille. Alkukaudesta, kun hallilla vielä sai olla, löytyi tuttuja kasvoja paljon katsomosta. Toivotaan, että portit on auki syksyllä taas. Toivotaan myös, että ollaan saatu vähän lisää boomia salibandyn ympärille vielä Lahden alueella, että löydetään hallille vielä runsaslukuisemmin. Iso kiitos kaikille tästä kaudesta!

Näihin sanoihin on helppo yhtyä. Kiitos kaikille koko joukkueen puolesta!