Miska Mäkinen siirtyy uusiin haasteisiin LASB-kausien jälkeen – ”Unohtumattomat kolme vuotta”

Nokian KrP tiedotti keskiviikkoiltapäivänä, että LASBin puolustuksen kulmakiviin kolmen viime kauden ajan kuulunut Miska Mäkinen siirtyy näätäpaitoihin. Tällä kaudella F-liigan pronssimitalit napannut tamperelaisseura veti Mäkistä puoleensa niin pelillisistä kuin henkilökohtaisista syistä.

– Isoimpana syynä seuraavan stepin ottaminen omalla uralla, kolme vuotta on mennyt Lahdessa ja täällä on menty paljon eteenpäin, mutta seuraava askel pitäisi ottaa jo isommassa ympäristössä. Nyt on hyvä aika sitä lähteä hakemaan. Iso tekijä siirtoon oli myös se, että tyttöystävä hakee tänne opiskelemaan, Mäkinen kommentoi siirtoa tuoreeltaan.

– KrP:n joukkue on todella hyvä jo valmiiksi, menestystä tavoitellaan mestaruuden tai vähintään mitalien muodossa. Yritän pelata lähinnä mahdollisimman hyvin ja saada näkyvyyttä. Sitä kautta jos pääsisi enemmän maajoukkuekarkeloihin ja saisi jalkaa oven väliin isompiin ympyröihin.

Kolme kautta LASBin oranssinutussa jättivät helsinkiläislähtöiseen Mäkiseen lähtemättömän vaikutuksen. “Tehtaan takuulla” lähemmäs 20 pistettä kauteen tehtaileva Mäkinen oppi Lahden vuosiensa aikana joukkueensa vastuunkantajaksi.

– Tänne tullessa sain saman tien ison roolin, siinä oppi kantamaan vastuuta kentällä paremmin. Osasin pelata jo Helsingissä, mutta täällä isojen minuuttien kautta oppi vastuullisemmaksi pelaajaksi. Johtamisessa kentällä menin eteenpäin isosti.

– Pelkästään hyviä ja positiivisia muistoja jäi ajasta täällä, oli unohtumattomat kolme vuotta. Jo tänne tullessa täällä oli paljon kavereita, mutta vuosien aikana tutustuin moniin uusiin ihmisiin ja sain paljon elinikäisiä ystäviä. Tyttöystävänkin löysin täältä, ihan hyvä visiitti siis. Haikeat fiilikset jää, täällä on kasvanut sellaiseksi pelaajaksi ja ihmiseksi kuin nyt on, Mäkinen summaa.

Erityiskiitokset mies haluaa lähettää LASBin kannattajille:

– Isot kiitokset, ei tällaista kannattajaporukkaa varmaan muualta löydy. Kaikki talkoolaiset ja muut ihmiset, ketä toiminnassa on mukana. Iso kiitos kaikille, lämmöllä muistelen jokaista peliä täällä. Toivottavasti vielä tulevaisuudessa täällä pelaisin.

 

Suuret kiitokset myös Miskalle yhteisestä ajasta koko LASBin puolesta!

 

Kuva: Petteri Laine.