Lahti pysyy F-liigan viiksipääkaupunkina tulevallakin kaudella

Seuraavana jatkosopimuksen sorvanneena pelaajana julkaistaan LASBin kantaviin voimiin jo vuosikaudet lukeutunut Tino Nivala. Kolmosdivarista asti oranssia paitaa kantaneelle Nivalalle jatko LASBin riveissä oli melko itsestäänselvä asia. Tarjouksia ei muualta postilaatikkoon edes kilahtanut, joten lammilainen allekirjoitti vuoden jatkosopimuksen hyvillä mielin.

– Oli se aika helppo päätös, ei tätä hirveän kauaa tarvinnut miettiä. Aika selvä asia se oli, että ainakin sen vuoden verran tässä vielä haluan jatkaa, Nivala itse kertoo.

– Tinon jatko oli tietysti erittäin merkittävä niin joukkueelle kuin itsellenikin. Pitkä yhteinen taival ollaan LASBissa taivallettu, niin kyllähän se aikamoisen tyhjiön jättäisi, jos Tinoa ei täällä olisi. Hieno juttu, että jatkaa. Iso palanen joukkuetta ja taitava poika pelaamaan, luonnehtii päävalmentaja Kalle Tyrkäs.

Viidennen kautensa liigatasolla LASBin kanssa pelannut Nivala iski menneellä kaudella henkilökohtaisen piste-ennätyksensä uusiksi pääsarjassa, kun runkosarjan 26 peliin taululle tuli tehot 15+16=31, minkä lisäksi pudotuspeleissä viiteen otteluun 2+2=4. Seuralegendan peli vain paranee miehen vanhetessa. Hän ei kuitenkaan usko, että nousujohteisuus jatkuisi niin pitkälle, että ensi kaudella taisteltaisiin Sami Johanssonin kanssa pistepörssin voitosta.

– Ei tässä varmaan viime kaudesta hirveästi enää paranneta, jos kaikki menee hyvin niin aika samantasoiseen suoritukseen pyritään, Nivala naurahtaa.

Viimeiset kaksi kautta LASBissa kapteenina toiminut Tuure Ailio nosti lähtöhaastattelussaan Nivalan mahdolliseksi seuraavaksi oranssipaitojen kippariksi. Mitä mies itse olisi mieltä tästä kunniasta?

– Aletaanhan tässä vanhimpia pelaajia joukkueessa jo olemaan, jos ei markkinoilta enää lisää vanhuksia tule. En koe olevani ihan se luontaisin johtajatyyppi, joten jos nauha käteen tulee, niin täytyy kyllä Vilénin Henrin puoleen kääntyä useampaan otteeseen. Se hyvä puoli tässä meidän jengissä on, että Vilulta pystyy hyvin pyytämään apuja jos on hätä kädessä. Sieltä löytyy kyllä ratkaisut aika usein, Nivala tuumaa.

Kuva: Petteri Laine.