Auroila ja Kotka jatkosopimuksiin, Vormisto mukaan edustuksen maalivahtirinkiin

Seuraavana julkaistavien sopimusten listalta löytyvät nuoret ja lupaavat Timi Kotka ja Petteri Vormisto sekä ainoastaan lupaava JP Auroila.  Auroilan sopimus kattaa seuraavan kauden, Kotkan kaksi ja Vormiston kolme seuraavaa.

JP Auroila

Joukkueen kokeneempaan kaartiin kuuluva 27-vuotias Auroila pelasi viime kaudella kolmannen kautensa liigatasolla. Suoritustaso oli vahva etenkin syksyllä, kun LASBin kolmosketju niitti mainetta yhtenä sarjan parhaista kolmosista. Kevätkaudella sattunut loukkaantuminen vesitti kuitenkin hyvän kauden, eikä mies ollut parhaassa vedossa pudotuspeleissä.

– Missään vaiheessa ei ollut epäilystä, ettenkö täällä jatkaisi. Rooli vakiintui vähän jo viime kaudella, mutta loppukauden loukkaantuminen jätti nälkää tulevaan. Haussa on kokonainen ehjä kausi ja sitä kautta varmuutta siihen, että pystyn tällä tasolla hyvää sählyä pelaamaan, Auroila summaa.

– JP pelasi hienon kauden. Vähän arpoi syksyllä, lähteekö mukaan vai ei. Sovittiin puolin ja toisin, että hän tekee kaikkensa ja me annetaan valmennuksen puolelta mahdollisuus hänelle. Hän veti silloin kovan kesän ja pisti itseään pelaajana paljon eteenpäin. Tuloksena oli iso tasonnosto häneltä ja pystyi isojakin minuutteja pelaamaan ja vähän tehojakin iskemään siinä sivussa. Toivotaan, että jaksaa puristaa itseään vielä seuraavalle tasolle. Hän on hieno persoona, LASB-käskijä Kalle Tyrkäs taustoittaa.

Timi Kotka

20-vuotias Kotka puolestaan siirtyi viime kaudeksi LASBin A-junioreihin Happeen nuorista, tavoitteenaan iso rooli LASBin nuorista. Syyskausi olikin vahva, kun “Hirvi” oli A-juniorijoukkueen toisiksi paras pistemies Tiitus Salokankaan jälkeen. Jo syksyllä tuli kutsu edustuksen rinkiin ja ennakkoluulottomat otteet poikivat jatkopaperin tuleville kausille.

– Tavoitteet ylitettiin aika isosti, ei ollut liigassa tavoitteet ollenkaan viime kaudella. Aika nappiin meni kokonaisuudessaan kausi. Nyt pääsee jatkamaan samassa joukkueessa, minkä mukana on saanut vähän liigameininkiä jo haistella, ei paljoa paremmat fiilikset voisi olla, Kotka itse kertoo.

– Timissä on sellaista maalintekijän ainesta. Ihan ekoista treeneistä asti, mitä edustuksen kanssa veti, katsoin, että siinä oli jotain maalintekijän verta suonissa nähtävissä. Se on hyvä piirre, ei niitä kavereita ikinä liikaa ole. Hyvä potentiaali tulla päteväksi maalintekijäksi Timillä. Viime kaudella niin fysiikkaharjoittelussa kuin kokopäiväisessä urheilijan elämässäkin tuli selkeä napsu eteenpäin. Uskon, että hänellä on hyvä tulevaisuus on salibandyn parissa, Tyrkäs kuvailee.

Petteri Vormisto

20-vuotiaan Vormiston nimi on vain liigajoukkuetta seuranneille vielä vieras, mutta se kannattaa laittaa muistiin. Nuori maalivahti lähtee ensi kaudeksi kirittämään Santtu Pohjosta ja Antti Ripattia edustuksen maalivahtirinkiin. Viime kaudeksi oranssien A-junioreihin siirtynyt Vormisto ehti pelata Divaria Lappeenrannan NST:n riveissä ennen debyyttiään A-nuorten SM-sarjasta. Pelit jäivät kolmeen viime kaudella ennen sarjan katkeamista, mutta näytöt niissä ja hyvä tekeminen treeneissä poikivat kolmen vuoden sopimuksen.

– Ihan hirveästi ei tullut ajateltua täällä liigatasolle pääsevänsä, ei käynyt juuri mielessäkään. Aika nopeasti kaikki tapahtui, hirveästi ei pysty vielä tätä käsittämäänkään. Iso unelma on toteutumassa. Tulin vain hakemaan peliaikaa ja fiilistelemään A-junnuihin, kun NST:ssä oli vähän pienet piirit ja halusin vähän vaihtelua. Nyt ollaan sitten tässä, ihan hyvät näytöt on ilmeisesti annettu. Hirveästi ei tarvinnut miettiä, allekirjoittaako sopimuksen vai ei. Lahesta löytyi aika hyvä paikka ja koti viime kaudella ja sitten kun saatiin opiskelukuviot ja muutot sumplittua hyvin niin tämä varmistui, Vormisto kertoo.

– Oli selkeästi tehty suunnitelma minua varten, että kuinka sitä kolmen vuoden paperia ruvetaan hyödyntämään, se kuulosti todella hyvältä. Tässä on hyvä paikka kasvaa ja ottaa mallia kun pääsee Rippeä ja Santtua kirittämään. Ei ehkä ensi kaudella vielä, mutta seuraavalla voi jo alkaa haastamaan peliajasta, hän jatkaa.

– Siinä on reipas poika ja iloinen persoona. Hienoa, että halusi LASBissa jatkaa ja edetä polkua kohti pelaavaa maalivahtia. Mielestäni on hyvä potentiaali pojassa, kirittelee nyt Santtua ja Rippeä ja haeskelee hiljalleen itseään kohti liigakenttien kynnyksiä. Tarkoitus olisi häntä pitää säännöllisesti treeneissä ja kehittää häntä eteenpäin. Lupaava jätkä, yritämme  mahdollisimman hyvän polun ja tuen antaa, Tyrkäs kertoo.

Kuvat: Juhani Järvenpää (1), Petteri Laine (2), Petteri Vormisto (3).