Miehet ympärillä vaihtuvat, mutta Mifu pysyy – Miikka Pentikäinen kahden vuoden jatkosopimukseen

Jatkosopimusten viikko päätetään merkittävällä palasella, kun LASBin puolustuksen kulmakiviin jo Divarista asti lukeutunut Miikka Pentikäinen jatkaa joukkueessa kahden vuoden sopimuksella. Mies pitää kärkipaikkaa LASBissa pelattujen liigaotteluiden määrässä, joita on kertynyt 128 kappaletta runkosarjassa ja viisi pudotuspeleissä.

– Tahtotila oli jatkaa pelejä LASBissa ja saatiin kaikki palaset loksahtelemaan  hyvin paikoilleen. Hyvä seura, jossa on ollut hyvä olla jo pitkään, niin mielellään täällä jatkaa, Pentikäinen kertoo.

– Siviilipuolen asiat painaa vaakakupissa aika paljon, että hirveän helppoa tässä ei Lahesta olisi pois lähteäkään. Kun toinen lapsikin on tulossa, niin iso kiitos kotiin rakkaalle puolisolle, että pystyn tässä itse pelaamaan.

24-vuotias Pentikäinen on vuosien saatossa vakiinnuttanut paikkansa oranssipaitojen takalinjojen luottojuhtana, joka hoitaa puolustuspään velvoitteet varmuudella ja kykenee myös ajoittain tekemään tuottoisia ratkaisuja hyökkäyspäässä. Rooli tulee varmasti kasvamaan jatkossa, kun pari pakkikollegaa on edestä siirtynyt muihin maisemiin.

– Täytyy olla valmis vastaamaan haasteeseen. Innolla odotan, kun on roolia tarjolla niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Kesä tehdään kovasti töitä, että pystyy roolin ottamaan. Innolla odotan uutta kautta, että pääsee pelaamaan.

Myös päävalmentaja Kalle Tyrkäs on erittäin mielissään “Mifun” jatkosta joukkueessa. Tyrkäs on nähnyt Pentikäisen kasvun nuoresta ja lupaavasta puolustajanalusta hyväksi liigatason puolustajaksi, ja yhteinen matka sen kuin jatkuu.

– Hieno juttu, että jatkaa, parhaat pelivuodet ovat vasta käsillä. Lasbilaisuuden ilmentymähän mies on. Kaikki systeemit ja asiat, mitä on harjoiteltu ja sovittu että pelataan, on Mifulle aina tuttuja. Hän pystyy niitä toteuttamaan ja suorittamaan kovalla tasolla. Nuoresta pojanklopista on kasvanut hieno perheenisä, Tyrkäs kuvailee.

 

Kuva: Petteri Laine.