Nuorta voimaa hyökkäys- ja puolustuspäähän – Nuorisomaajoukkuekasvot Tatu Havula ja Jimi Ahonen LASBin haaviiin

Maanantaina julkaistiin varttuneempaa ja kokeneempaa vahvistusta, tänään on luvassa nuorta ja lupaavaa. LASBin kanssa sopimukset ovat solmineet nuorisomaajoukkueen vakiokasvoina kunnostautuneet hyökkääjä Tatu Havula ja puolustaja Jimi Ahonen. Molempien 2002-syntyneiden lupausten sopimukset ovat 2+1 -vuotiset.

– Saadaan nuorta ja osaavaa uutta verta joukkueeseen. Hyvä potentiaali on molemmilla. Olemme pystyneet hyvin kehittämään nuoria pelaajia ja viemään heitä eteenpäin, sekä Havulassa että Ahosessa on hyvät aihiot siihen. Olemme onnellisia, että he halusivat meidän matkaan lähteä kehittymään, päävalmentaja Kalle Tyrkäs kommentoi uusi tulokkaita.

Tatu Havula

Tatu Havula tunnetaan juonikkaana sentterinä, joka johti jo viime kaudella Joensuun Josban Divarijoukkueen tuloskenttää ansiokkaasti yli piste per peli -tahdilla. 25 otteluun syntyi tehot 6+22=28, joten voisi ajatella hänen profiloituvan pelintekijäksi.

– Olen taitava pallon kanssa ja pelikäsitys on todella hyvä. Pystyn syöttämään maaleja ja viimeistelemään myös itse. Yllätyksellisyyttä löytyy myös ratkaisuista, Havula kuvailee itseään pelaajana.

Ikäluokkansa kärkilupauksiin lukeutuva joensuulainen lähtee hakemaan Lahdesta pelipaikkaa liigajoukkueesta ja haluaa auttaa joukkueen uudestaan pudotuspeleihin. Oranssipaitojen meininki oli tehnyt Havulaan vaikutuksen, joten hän haluaa tehdä liigadebyyttinsä juuri LASBissa.

– Olen jo pidemmän aikaa seurannut miten LASBissa hommat hoituu ja kuinka hieno yhteisö täällä on. Se oli sellainen, mihin itsekin halusin päästä mukaan ja missä halusin aloittaa oman liigaurani.

Jimi Ahonen

Pakkiosastoa vahvistaa puolestaan Jimi Ahonen, joka seuraa Timi Kotkan jalanjäljissä Happeen A-junioreista LASBin väreihin. Juuri Kotkan suositukset ja hyvät kokemukset LASBista olivat iso tekijä Ahosen seuravalinnalle.

– Halusin saada näytönpaikan, missä pääsisi tavoittelemaan paikkaa liigajoukkueesta. Olin Timiltä kuullut pelkkää hyvää LASBin toiminnasta ja kuinka täällä kohdellaan junnuja erittäin hyvin, Ahonen kertoo.

Happeen junioreiden lisäksi Ahosella vierähti pari kautta myös Classicin organisaatiossa, mutta viime kaudeksi tie vei takaisin Jyväskylään. Myöskin nuorisomaajoukkueita kolunnut Ahonen mainitsee vahvuudekseen pallollisen pelaamisen ja hyvän syöttötaidon, petrattavaa löytyy puolestaan pallottomassa pelissä.

Myös Ahosen tavoitteena on saada paikka liigajoukkueen kokoonpanosta.

 

Kuvat: Salibandyliitto.