Hyökkäysvoimaa Hämeenlinnasta – Niko Einiö ja Daniel Megyaszai Lahteen

Seuraavana LASBin kanssa sopimukset ovat solmineet rakkaan kilpakumppanin Steelersin riveissä menneet kaudet palloilleet hyökkääjät Niko Einiö sekä Daniel Megyaszai. Molemmat saapuvat Lahteen kahden vuoden sopimuksilla.

Niko Einiö

Vasta parikymppinen Einiö on pystynyt lyömään jo nuorella iällä vakuuttavaa tulosta taululle liigakaukaloissa. Kolmen kauden aikana runkosarjapelejä on kertynyt 59 ja näissä Einiön lavasta pallo on löytänyt maaliin 41 kertaa. Lisäksi Steelersin kevään liigakarsintaottelut toivat mukanaan kahdeksassa pelissä 15 maalia. Häntä voinee hyvällä omallatunnolla luonnehtia maalintekijäksi.

– Maalinteko on se selkein vahvuus. Olen tullut myös monipuolisemmaksi pelaajaksi, olen hyvä pallon kanssa ja pystyn haastamaan ja erotun peleissä taidolla ja nopeudella. Suurimmat kehityskohtani ovat puolustuspäässä, vaikka sielläkin on eteenpäin menty. Hyökkäyksessä haluaisin nähdä peliä vielä paremmin ja antaa ovelia syöttöjä, Einiö kertoo omista vahvuuksistaan.

Viime kaudeksi nuori mies suuntasi Sveitsin NLB:ssä pelaavan Thurgaun riveihin, mutta koronatilanteen vuoksi hän palasi joulukuussa Steelersiin. LASBin hän näkee hyväksi seuraavaksi askeleeksi itselleen erityisesti joukkueen pelitavan takia.

– LASBin menoa on ollut hienoa seurata viime vuosina. Tykkään joukkueen pallollisesta pelitavasta. Olen enemmän sen tyylinen pelaaja, josta on eniten hyötyä kun omalla joukkueella on pallo. Seurassa tuntuu olevan halu mennä eteenpäin ja olen kuullut valmennuksesta ja seurasta paljon hyvää. Tämä on varmasti hyvä paikka ottaa seuraava askel uralla, hän kertoo.

Päävalmentaja Kalle Tyrkäs luonnehtii tuoretta hankintaa seuraavasti:

– Einiö on rightin kaveri ja hänen maaliodottamansa on todella hyvä. Hän on selkeästi harjoitellut maalintekoa ja se homma sujuu. Ei ole sattumaa, että pallot menevät pussiin hänen lavastaan. Uskon, että meillä tulee antoisa yhteinen taival hänen kanssaan.

Viime kaudella Steelersin joukkueessa tosin ei pelannut ketään, jonka paidan selkämystä olisi koristanut nimi “Einiö”. Selässä nähtiin erikoisempi taiteilijanimi, kun numeron yläpuolella lukikin “Teräsmies”. Nimivalinta tuli tuolloin joukkuetovereiden aloitteesta ja Einiö mieluusti näkisi tällä kaudella oman sukunimen paidassaan. LASBissa ei välttämättä kannata pelata teräsmiehen nimellä, saattaa tulla sanomista.

Daniel Megyaszai – yhteistyössä RTV

24-vuotias Megyaszai on pelannut koko aikuisuransa Steelersin riveissä kaudesta 2013-2014 lähtien. Hän on siis kokenut LASBin ja Steelersin väännöt jo Divarin puolella vastustajan riveissä, mutta lähtee nyt innolla ottamaan uutta askelta urallaan juuri oranssissa paidassa.

– LASBin ja Steelersin pahimmat paikallisväännöt ovat jo takanapäin, ei näiden välisessä siirtymässä nykyään mitään ihmeellistä latausta ole. Aluksi voi ehkä tuntua oudolta pukea LASBin paitaa, mutta siihen tottuu. Koen, että LASB on hyvä paikka minulle tässä vaiheessa uraa. Joukkue on mennyt joka vuosi eteenpäin tuloksellisestikin. Hyvä seuraava askel minulle, Megyaszai pohtii.

– LASBista on joukkueena huokunut ulospäin hyvä meininki ihan divarivuosista lähtien. Ulkopuolelta katsottuna olen aina LASBin toiminnasta tykännyt, hän lisää.

Monipuolista ja työteliästä hyökkääjää voi käyttää niin laidassa kuin keskelläkin, joten miehelle on varmasti käyttöä oranssipaitojen hyökkäyskalustossa. Myös tehoja voinee odottaa, summasihan hän viime kaudella 24 ottelussa ennätyspisteensä 10+13=23.

– Megyaszailla löytyy pisteherkkyyttä, viime kaudellakin painoi hyvät tehot. Ennen kaikkea hän on monikäyttöinen pelaaja, pysty pelaamaan keskellä ja laidassa. Tällaiset ovat kullanarvoisia jätkiä, kun tarvittaessa pystyy peluuttamaan eri pelipaikoilla vaikka loukkaantumisten sattuessa, tuumaa valmentaja Kalle Tyrkäs Megyaszaista.

Omat haasteensa on monille seuraajille ja paikallisselostajille tuonut miehen sukunimi. Yleisimmin kuulee käytettävän lausuntatapaa “Megasai”, mutta miehen itsensä mukaan nimi lausutaan ihan kuten kirjoitetaankin, eli Megyaszai.

Tervetuloa LASBiin!

 

Kuvat: Juhani Järvenpää, Esa Jokinen.