Ripaus turkulaisuutta joukkueeseen – Juuso Varjokumpu vahvistamaan puolustusta

Uutena puolustuspään vahvistuksena LASBiin saapuu 21-vuotias turkulaispuolustaja Juuso Varjokumpu. TPS:n junioripolun aina liigakentille asti läpikäynyt puolustaja siirtyy Lahteen vuoden lainasopimuksella. Siirto tuo kaivattua leveyttä joukkueen puolustuspäähän.

– LASB on hyvässä nosteessa ja se oli itselleni mielenkiintoinen vaihtoehto tässä vaiheessa omaa peliuraa. LASB joukkueena on paikka, jossa koen voivani ottaa seuraavan askeleen eteenpäin liigauralla, Varjokumpu kertoo.

– Pelaajana tavoitteenani on olla monipuolinen nykyajan puolustaja, joka pystyy tuottamaan peliä pallollisena sekä edistämään joukkueen pallotonta peliä. Vahvuuksinani näen pelikäsityksen, syöttötaidon sekä pelin rytmittämisen taidon. Suurimpia kehityskohteita ovat laukauksen monipuolistaminen sekä oikeanlaisen pelirohkeuden kohottaminen, hän kuvailee pelityyliään.

Kahdella viime kaudella TPS:n liigaringissä mukana olleelle Varjokummulle on kertynyt otteluita ylhäällä 16 runkosarjassa ja kolme pudotuspeleissä. Toissa kaudella joukkueeseen murtautunut puolustaja ei viime kaudella ollut mukana kuin kahdessa ottelussa ja niissäkin penkin päässä. Varusmiespalvelus ja koronatilanteen siihen tuomat rajoitukset pitivät miehen poissa pelikentiltä loppukaudesta.

– Olemme iloisia Juuson saapuessa Lahteen vahvistamaan joukkuettamme. Hänet tunnetaan johtavana persoonana joukkueessaan, onhan hän kantanut kapteenin nauhaa niin TPS:n junioreissa kuin U19-maajoukkueessakin, urheilujohtaja Teemu Varis kommentoi siirtoa.

Kuva: Anssi Koskinen.