Muutoksia urheilujohtoon – Teemu Varis jää sivuun, Mika Virtanen edustusjoukkueen manageriksi

Uuteen kauteen suunnataan uusiutuneella pelaajamateriaalilla, mutta uudistuksia nähdään myös seuran johtoportaassa. Kaksi edellistä kautta LASBin urheilujohtajana toiminut Teemu Varis jää tehtävästä sivuun ja ensi kaudesta alkaen tehtävää hoitaa liigajoukkueen managerin tittelillä pitkäaikainen oranssisydän Mika Virtanen. 

Ennen urheilujohtajan tehtäväänsä Varis toimi myös kauden verran LASBin päävalmentajana, mutta nyt miehen on aika keskittyä muihin tehtäviin. Kovan suosion saavuttanutta CoachTools-valmennustyökalua tähdätään kohti kansainvälisiä markkinoita ja työsarkaa riittää myös tuleviin MM-kisoihin valmistautuvan Latvian maajoukkueen valmennustiimissä.

– Haikea olo päättää tehtävät LASBille, hienoja muistoja, ystäviä ja paljon oppeja jäi mukaan. Olen niistä aina kiitollinen ja tulen muistelemaan lämpimästi aikaani oranssisydämien yhteisössä. Aika ei riitä kaikkeen ja on luovuttava jostain, jotta voi saada jotain uutta, Varis kertoo.

– Kiitos kaikille tuesta ja kannustuksesta, jään kaipaamaan erityisesti mahtavaa yhteishenkeä, joka on aina tekemisen perusta ja jolle on hyvä rakentaa. Lahdessa ja sen ympäristökunnisssa on yhteistyöllä mahdollista rakentaa Suomen huipulle tähtäävä menestyvä huippuorganisaatio.

 

Liigajoukkueen manageriksi nouseva Virtanen puolestaan tulee takaisin seuratoimintaan mukaan pienen tauon jälkeen. Aiemmin LASBin toiminnanjohtajana häärinyt mies tarvitsi hengähdystauon laajasta työnkuvastaan ja on nyt virtaa täynnä ja valmis uuteen toimeensa.

– Todella hyvin ja innostunein mielin palaan takaisin seuratyöhön kahden ja puolen vuoden tauon jälkeen. Työuupumukset on selätetty ja miehessä on taas virtaa. Työnkuva edustusjoukkueen managerina on edellistä toiminnanjohtajan pestiä kapeampi, ja se sopii hyvin minulle. On hienoa huomata, että tauolla ollessani edustusjoukkueen taustoille on saatu lisää aktiivisia toimijoita. Näen, että tehtävässä onnistumiselle on rakennettu hyvä pohja.

– Erityiset kiitokset urheilujohtajan tehtävät päättävälle Teemulle. Muistan hyvin ensimmäisen puhelun hänelle, kun Tyrkkään Kallen kanssa pohdittiin jatkajaa valmennukselle ensimmäisen liigakauden jälkeen. Teemu ja Ray Backman toivat LASBin pelitapaan silloin pallokontrollia, joka näkyy tälläkin hetkellä edustuksen pelitavassa. Viime kausi osoitti, että Tyrkäs ja Henri Vilén ovat osanneet maustaa keitosta sopivasti.

– Teemu otti harteilleen paljon allekirjoittaneen kesken jääneitä töitä aikanaan ja nyt on aika ottaa jälleen viestikapula omiin näppeihin. Näin se seuratyön pyörä jatkaa pyörimistään. Kiitos vielä Teemulle päävalmentajavuosista, seuran kehittämisestä urheilujohtajana sekä hienoista yhteisistä hetkistä.

 

Kiitos paljon Teemulle työstä LASBissa ja tervetuloa takaisin Mika!