Vili Näverin taival oranssissa toistaiseksi päätökseen

Yksi aikakausi LASBin historiassa tulee tänä kesänä päätökseen, kun joukkueen luottosoturi ja taisteluilmeen ruumiillistuma Vili Näveri jää sivuun joukkueesta. Keskeisimpänä syynä päätökseen oli keväällä tehty muutto pääkaupunkiseudulle ja työt siellä.

– En koe, että pystyisin antamaan 100% itsestäni täältä käsin reissaamalla. Ihan loppuun asti pohdin, mikä olisi paras ratkaisu, mutta valitettavasti se oli nyt tämä, Näveri kertoo.

“Soturi” ehti pelata oranssien riveissä viimeisestä kakkosdivarikaudesta 2012-2013 lähtien, joten kausia LASBin edustuksessa kertyi yhdeksän. Otteluita liigatasolla vyölle tuli yhteensä 132, joka on toiseksi eniten LASBin joukkueesta. Edellä on vain Miikka Pentikäinen lukemalla 133. Paljon ehti tapahtua LASBissa Näverin aikakaudella: kaksi sarjanousua, joista toinen oli ikimuistoinen Divarin mestaruus, ja seuran nousu liigatason pudotuspelijoukkueeksi.

– Jäihän ajasta täällä paljonkin käteen, hyviä ja huonoja muistoja. Kaikkihan ne hyviksi lopulta kääntyy. Kyllä se Divarin mestaruus oli varmasti ikimuistoisin. On ollut myös hienoa nähdä seuran kasvu vuosien aikana.

– Haikeaa on lähteä, LASB on niin hieno seura kuin olla voi. Ei täällä turhaan ole näin kauaa viihdytty. Lähtöpäätös oli todella vaikea, ja kauan sitä piti miettiä.

Tulevaisuus “Raketilla” lajin parissa on vielä toistaiseksi hämärän peitossa. Alla on pisteiden valossa uran paras ligakausi, joten tason riittämisestä homma ei jää kiinni.

– Joko tämä on puhdas välivuosi tai menen aladivareihin pelaamaan, en tiedä vielä. En ole oikein miettinyt. Enemmän jäähdyttelyvuosi tulee olemaan, kun koitan sopeutua kaupunkiin. Hyvin on asiat lähtenyt kyllä jo rullaamaan.

Loppuun vielä vapaa sana:

– Ensinnäkin iso, iso kiitos koko oranssiperheelle. Oli helppo tulla nuorena poikana seuraan, kun kaikki ottivat todella hyvin vastaan silloin. Mahtaville faneille ja kaikille entisille pelikavereille suuri kiitos tuesta ja yhteisistä hetkistä. Meillä on hienoa duunia painavat taustajoukot, erityisen iso kiitos heille. Kallelle ja Vilulle vielä erityis-erityiskiitos, he ovat olleet monta vuotta matkassa mukana kanssani, aina on tullut luottoa ja ovat aina ymmärtäneet minua erittäin hyvin.

Nähdäänkö Näveriä vielä hallilla?

– Ainakin katsomon puolella nähdään varmasti, mutta ei se ikinä poissuljettu vaihtoehto ole, että vielä kaukalon puolellakin nähtäisiin. Tämä kausi menee kyllä ihan rauhakseen, mutta never say never, hän päättää.

Kiitos Vilille yhteisistä vuosista ja kaikkea hyvää tulevaan!