Naisten edustuksen valmentajan Marko Kivelän ajatuksia tulevasta kaudesta

Naisten edustuksen ensimmäinen kausi 1.divisioonassa oli koronaepidemian seurauksena hyvin rikkonainen. Sarja polkaistiin käyntiin lokakuussa 2020, mutta pelit pistettiin tauolle heti kahden turnauksen jälkeen.

Marraskuussa pisteet nollattiin ja uudet aluejaot tehtiin, jotta pelejä voitaisiin jatkaa ohjeistusten mukaisesti mahdollisimman turvallisesti.. Yksi turnaus ja homma taas seis. Loppujen lopuksi keväällä tuli odotettu päätös Salibandyliitolta siitä, että sarjaa ei pelata loppuun.

Päävalmentaja Marko Kivelä tiivisti, mitä viime kaudesta jäi päällimmäisenä mieleen:

Viime kaudesta jäi melko tyhjä olo. Tuntui ettei kausi oikein edes koskaan alkanut. Pelaajille oli myös todella haastavaa ja henkisesti raskasta, kun päällä jatkuva epävarmuus siitä koska pelataan vai pelataanko ollenkaan. Pelillisesti saatiin ns. ”harkkakausi”: nähtiin millä tasolla ollaan ja mihin asioihin kiinnitetään enemmän huomiota. Siinä mielessä hyvä oppivuosi.

Naisten edustuksen kesän omatoimi jakso lähentelee loppuaan ja lajitreenit aloitetaan tosissaan elokuussa. Joukkueelle tärkeintä olisi, että sarja saataisiin pelattua kokonaisuudessaan rikkonaisen kauden jälkeen.

Tulevaa kautta ja pelien alkamista Kivelä odottaa innolla:

Odotan, että pystytään nostamaan tasoa viisikkopelissä ja sitä kautta uskon, että saamme vahvan kauden.

Joukkue on kokenut jonkun verran muutoksia edellisestä kaudesta. Normaalia vaihtuvuutta tulee joka kausi mm. opiskelujen ja siviilielämän muutosten takia, mutta uusi pelaajiakin on saatu rinkiin.

Pelaajamateriaali on ihan hyvällä tasolla, joskin hieman leveämpi voisi olla. Edellisen kauden avainpelaajat jatkavat ja meillä on hyvä määrä kokemusta joukkueessa sekä muutama juniori nostetaan sekaan, tällä saadaan todella hyvä paketti kasaan.

Naisten edustus ottaa ensimmäiset pelituntumat Askola games – turnauksessa viime vuoden tapaan, jonka järjestää Jokerit SB. Pelit pelataan 14.-15.8 Askola-Areenalla ja toimii erinomaisena lähtötason mittarin tulevalle kaudelle. Seuraavien viikkojen aikana päästään myös julkistamaan virallisia pelaajasopimuksia.