Naisten edustukselle Askola Gamesista kaksi tasapeliä

Pre-season turnaus Askola Games 2021 pelattiin sunnuntaina 15.8 ja paikalle päästiin käytännössä täydellä rosterilla. Junioreista nostettiin mukaan hyökkääjä Carita Lanteri sekä pakit Jenni Utela ja Emma Elokankare. Ennen ensimmäisen pelin alkua tuli takaisku, kun joukkueen kärkihyökkääjistä Anniina Lahti loukkaantui ja joutui jättäytymään peleistä sivuun. Pelit pelattiin 3x20min juoksevalla ajalla.

LASB – ÅIF 1-1

ÅIF pelaa kaudella 21-22 Fliiga B:ssä ja ennen peliä painotettiinkin, että lähdetään pelaamaan omaa peliä ilman ennakkoluuloja vastustajasta. Ensimmäistä erää oli pelattu 2:58, kun kapteeni Tiia Leppänen teki loistavan nousun pallon kanssa omasta päädystä ja sijoitti tarkan rannelaukauksen ylänurkkaan. ÅIF ei aikaillut tasoituksen kanssa ja 5:36 syöttö maalinedustalle ja ohi LASBin maalivahdin Katja Lehtosen.

Peli oli tasaista vääntämistä ja vaikka ÅIF:llä oli ajoittain selkeää pallonhallintaa, niin oranssipaidat katkoivat hyvin syöttölinjat ja Lehtonen otti muutaman ison kopin. Hyvällä työmoraalilla ansaittu piste pelistä.

Ensimmäinen peli ÅIF:ää vastaan oli varovaista pelaamista, ehkä liiankin varovaista. Liiga B joukkuetta vastaan 1-1 tasapeli, niin tyytyväinen täytyy olla. ~Marko Kivelä

Jokerit – LASB 3-3

Toiseen peliin lähdettiin alle tunti sen jälkeen, kun edellinen oli päättynyt. Valmentaja Kivelä painotti malttiin hyökkäyspäässä sekä oman kenttäpään avausten tärkeyttä. Edelliseltä kaudelta tuttu Jokerit paineisti alusta alkaen päädystä asti. Ajassa 3:10 karvaus tuotti tulosta ja Jokerit siirtyivät 1-0 johtoon. LASBin maalia pelissä vartioi Hanna Kemppi. Ensimmäisessä erässä ei enempää maaleja nähty.

Toista erää oli kulunut 6:34 kun Tanja Oulujärvi heläytti pallon yläriman kautta sisään Laura Parikan syötöstä. Tilanne sai alkunsa Leppäsen hyvästä katkosta laidasta, josta pallo nostettiin vauhdilla ylöspäin. Erän puolessa välissä LASBin huonosti ajoitetun vaihdon seurauksena Jokerit pääsivät nousemaan vapaasti ylös ja muutamalla hienosti ajoitetulla syötöllä pallo melkein tyhjiin ajassa 9:22. Neljä minuuttia myöhemmin Lasbin junioripakki Elokankare näytti taitonsa pujottelemalla kahden vastustajan ohi vetopaikalle ja maskia tehnyt Oulujärvi rusikoi irtopallon sisään. Elokankare sai ansaitut kehut myös vastustajalta suorituksestaan. Viimeiseen erään lähdettiin siis tasalukemissa 2-2.

Kolmannen erän alkua väännettiin tasaisesti. Viiden minuutin kohdalla kapteeni Leppäselle iski lievä reisikipu, jonka takia joutui jättämään pelin kesken ja Parikka siirtyi hoitamaan pakin tonttia. Parikka otti erinomaisen blokkauksen Jokereiden vedosta ja lähti nousemaan vauhdilla ylös. Pallon heitto ristikulmaan, josta Oulujärvi käänsi nopeasti maalille. Jokereiden maalivahdille kävi pieni lipsahdus ja LASBin naiset siirtyivät 2-3 johtoon ajassa 9:31. Johtoasema pystyttiin pitämään aina viimeiselle peliminuutille asti, kunnes Jokerit ottivat kuudennen kenttäpelaajan ja tasoittivat hienon poikittaissyötön päätteeksi.

Kivelän mietteet toisesta pelistä:

-Lopputuloksena tasapeli, ihan ok suoritus. Pelin alku vastasi samaa varovaista kaava kuin ensimmäinen peli. Pelin edetessä päästiin vähän siihen peliin, mitä haettiin näistä peleistä: Tuli hyviä pallollisia vaihtoja ja sitä kautta maalipaikkoja. Molemmat pelit oli pienistä asioista kiinni ettei voitettu.

Varsinkin toisessa pelissä oli hieno nähdä, kuinka pelaajat taisteli irtopalloista ja pelasivat joukkueelle. ~Marko Kivelä

Kahdella tasapelillä turnauksen sijoitus 2., kun Jokerit voittivat päivän viimeisessä pelissä ÅIF:n lukemin 3-7.

Valmentaja Kivelän yhteenveto päivästä:

-Ensimmäiset harkkapelit takana pitkän tauon jälkeen. Molemmat joukkueet ÅIF ja Jokerit tiedettiin olevan kovia, laadukkaita joukkueita. Kokonaisuutena hyvä päivä, pieniä asioita hiotaan, että ollaan valmiita sarjan alkuun.

Kuvassa vasemmalta oikealle: Tiia Leppänen, Laura Parikka ja Anni Primetta. Kuvaus: Hanna Kemppi.